Home Alcoi L’EDUSI-Alcoidemà Green Day pren la plaça de La Uixola per mostrar el...

L’EDUSI-Alcoidemà Green Day pren la plaça de La Uixola per mostrar el projectes de mobilitat sostenible i transició ecològica

658
0
SHARE

Tallers mediambientals i de Seguretat Viària, demostracions sobre sensors urbans i energies alternatives o un circuit per a provar vehicles elèctrics han format part d’una jornada lúdica i informativa.

Alcoi ha celebrat aquest diumenge en la plaça Enric Valor (La Uixola) una jornada oberta a la ciutadania en la qual s’han donat a conéixer els diferents projectes de mobilitat sostenible i transició ecològica duts a terme pel consistori. L’acte EDUSI-Alcoidemà Green Day ha sigut triat per la Comissió Europea com un dels esdeveniments associats per a commemorar en fins a 30 països del continent la Setmana Verda Europea 2021 i ha servit també per a posar en valor les millores introduïdes a través d’estratègies de ciutat com la EDUSI-Alcoidemà, un pla de 20 milions d’euros cofinançats al 50% amb fons de la Unió Europea.

Un d’aquests projectes és la reurbanització del carrer Na Saurina d’Entença i les mesures aplicades per a millorar la mobilitat, la seguretat i l’accessibilitat d’aquesta via, una remodelació amb la qual s’ha aconseguit reduir el trànsit, augmentar la zona verda, disposar de nou mobiliari urbà i d’espai per a passejar i descansar, En definitiva, unes actuacions que han transformat un carrer on predominava el trànsit rodat i la contaminació per a convertir-la en una altra on prevalen les persones.

Precisament per aquesta via ha transcorregut aquest diumenge parteix d’un circuit organitzat per a promoure l’ús dels vehicles elèctrics unipersonals. Les persones que s’han acostat a la Uixola han pogut provar patinets i bicis elèctriques escortats per dos agents de la Policia Local en motocicletes, també elèctriques. Des del carrer Víctor Espinós han pres Santa Rosa per a descendir per Mestre Espí i després de creuar el pont de Sant Roque, han circulat per part de L’Albereda Camilo Sesto, han pres la perpendicular d’Anselmo Aracil i han tornat pel carrer Entença i Espronceda fins a la plaça d’Enric Valor.

En aqueixa mateixa plaça s’han exposat diversos vehicles elèctrics i s’ha organitzat un taller de mecànica per a bicicletes, així com un taller de Seguretat Viària impartit per una agent de la Policia Local d’Alcoi. L’esdeveniment ha comptat també amb la participació de l’empresa IoT Sense, que ha exposat com funcionen diferents sensors mediambientals, alguns dels quals estan ara mateix en marxa en diferents punts de la ciutat.
Els més xicotets han pogut gaudir durant dues hores de tallers mediambientals i de monitors que els han acompanyat en l’elaboració de manualitats. Tot això acompanyat de música i de vídeos en els quals s’han mostrat algunes de les actuacions per a aconseguir una ciutat més respectuosa amb el Medi Ambient.

L’EDUSI-Alcoidemà Green Day ha comptat també amb diferents estands amb informació sobre projectes duts a terme per Transició Ecològica, com “Desplastifica’t” o la campanya per a promoure la separació de residus orgànics. L’energia solar ha estat també present a través d’una demostració pràctica. Aquest departament ha organitzat, a més, excursions a diferents punts, com el projecte Canyet, la Font del Quinzet i el llit del riu Riquer.

En definitiva, una jornada per a gaudir de l’entorn, aprendre i prendre consciència, d’acord amb el lema de la Setmana Verda Europea promoguda per la Comissió Europea: “Cap a la contaminació zero per un planeta i una població més segura”.

Declaracions de l’Alcalde Toni Fracés sobre l’activitat.