Home Cocentaina El ministre d’Agricultura entrega a La Cooperativa Agricola Catòlica de Cocentaina el...

El ministre d’Agricultura entrega a La Cooperativa Agricola Catòlica de Cocentaina el Premi Igualtat d’Oportunitats

357
0
SHARE

El guardó ha estat entregat pel Ministre d’Agricultura i el President de Cooperatives Agroalimentaries d’Espanya.

La Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina es va constituir com a tal en 1944, sent continuadora del Sindicat Catòlic d’Obrers del Camp i segueix fidel al seu esperit econòmic-social de donar servei als seus socis. La seua principal activitat és l’obtenció i comercialització d’oli d’oliva verge extra.

El jurat ha destacat la paritat aconseguida per aquesta cooperativa en el Consell Rector format per 6 dones i 6 homes, la base social dels quals és de 700 persones, representant les dones el 33%, la qual cosa reflecteix una important presència de dones en els càrrecs de decisió, una cosa encara poc comuna en les cooperatives espanyoles.

Va recollir el premi Milagros Llorens Seguí, primera dona a formar part del Consell Rector de la cooperativa i el seu president, Rafael Montava Molina. Milagros Llorens va ser la primera dona que va trencar el sostre de cristall i ara és la rectora de major edat. Seguint els seus passos, altres dones van anar incorporant-se, fins a aconseguir la xifra actual de sis. Per a la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina, és tot un orgull que les dones hagen aconseguit aqueixa quota de participació en la gestió, ja que és un fidel reflex d’un fet que els números a vegades no representen de manera fidedigna: la cogestió que es fa en les finques, en aquest cas, majoritàriament xicotetes explotacions familiars d’olivar tradicional.

Però la Igualtat d’Oportunitats no sols es manifesta en el Consell Rector, també a nivell laboral: les dones suposen el 37,5% del total de la plantilla, formada per 10 persones amb caràcter fix i altres 2 amb caràcter fix discontinu. La seua participació aconsegueix tots els àmbits de l’empresa, tant operatius com quadres directius.

En recollir el premi, Rafael Montava es va mostrar orgullós de ser “un exemple per a constatar que hi ha espais de governança que homes i dones han de compartir”. Va mostrar el seu desig que, per a la cooperativa, un Consell Rector paritari “continue sent una cosa habitual”, en definitiva hem de “continuar fent honor als principis i valors cooperatius que defineixen la nostra essència i que ens diferencien d’altres models d’organització empresarial, les cooperatives hem de seguir impulsat des del ple convenciment, una responsabilitat social justa i integradora” i va concloure convidant al Ministre a visitar la Fira DE Cocentaina en la seua 675 edició i el concurs d’olis internacional AOVE FÒRUM que se celebra en les mateixes dates.