Inici Alcoi L’eix ciclopeatonal d’Alcoi rep el segon premi de mobilitat per part de...

L’eix ciclopeatonal d’Alcoi rep el segon premi de mobilitat per part de Generalitat

416
0
COMPARTIR

Durant aquestes jornades es celebra a tota Europa la Setmana Europea de la Mobilitat, amb una especial atenció a mètodes de mobilitat sostenibles. Una vessant que també està guardonada a nivell regional amb un premi que reconeix els millors exemples de projectes de mobilitat sostenible. El guardó es divideix en 3 categories: ciutats de més de 50.000 habitants, ciutats entre 20.000 i 50.000 habitants i ciutats de menys de 20.000 habitants.

Al llarg del present any, a Alcoi s’està duent a terme un projecte que persegueix precisament la millora de la mobilitat i un augment de la sostenibilitat en el vehicles que circulen pel casc urbà. Es tracta de l’eix ciclopeatonal que pretén unir les dos vies verdes que travessen la ciutat, des de Batoi fins a Gormaig. El projecte està ja finalitzat després de ser finançat al 50% pels fons comunitaris FEDER.

Ara, la pròpia Generalitat Valenciana ha reconegut aquest projecte com el segon més positiu en quant a la mobilitat sostenible de quants han vist la llum a tota la regió. Només la nova normativa de mobilitat urbana de la ciutat de València ha pogut superar al projecte alcoià, que establirà un tram de 9 quilòmetres tant per a ciclistes com per a vianants, que poden travessar Alcoi per les faldes de la Mariola.

El projecte d’eix ciclepeatonal permetrà a Alcoi configurar una de les majors xarxes de vies verdes de tot el País Valencià, que permetrà unir les ciutats de Iecla, a Múrcia, amb Gandia. A banda, aquest fet habilita l’ingrès d’Alcoi en la línia Eurovelo 8, amb unba llargària total de 5.900 quilòmetres, entre Càdis i Atenes.