Home Castalla L’elit del ciclisme femení mundial es dona cita a l’interior alacantí amb...

L’elit del ciclisme femení mundial es dona cita a l’interior alacantí amb l’etapa reina al Xorret de Catí

208
0
SHARE
Un instant de la presentació de l'etapa que acaba al Xorret de Catí.

El millor ciclisme femení torna a recalar a les localitats de la Costa Blanca. En aquesta ocasió, serà la Setmana Ciclista–Volta Femenina de la Comunitat Valenciana la que visitarà la província aquest dissabte 17 de febrer amb una etapa estel·lar de 129 quilòmetres entre la ciutat d’Alacant i Xorret de Catí, a Castalla.

Com que no pot ser d’una altra manera, un any més la institució provincial es bolca amb aquest esdeveniment que, d’una banda, ens permet potenciar i posar en valor el paper de la dona a l’esport; i de l’altra, promocionar a tot el món el nostre destí des del punt de vista turístic”, ha assenyalat el Diputat d’Esports, Bernabé Cano, que ha precisat que la prova reunirà 161 corredores de màxim nivell i 23 equips -13 UCI WWT, 9 UCI Continental i un Elit Nacional-.

La Plaça de l’Ajuntament d’Alacant, serà el punt de partida d’aquesta etapa que culminarà en un dels enclavaments més singulars de la província, l’alt de Xorret de Catí, a Castalla, un exigent port de muntanya que destaca per la duresa del seu ascens, amb rampes que superen el 20% de desnivell en alguns trams i la bellesa del seu entorn.

Recorregut de l’etapa

El Campello, Busot, Relleu, la Torre de les Maçanes, Xixona, Ibi, Onil i Castalla són altres dels municipis pels quals transcorrerà aquesta jornada que inclou tres ports de muntanya; El Collao, La Carrasqueta i Canalís, a banda del Xorret de Catí. “La Setmana Ciclista-Volta Femenina de la Comunitat Valenciana, que arriba aquest any a la vuitena edició, consta de quatre etapes que es desenvoluparan del 15 al 18 de febrer. S’hi donaran cita les millors ciclistes del panorama nacional i internacional com Mischa Bredewold o Marlen Reusser”, ha explicat el director de la competició i President del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet.

Favorites

Altres de les grans favorites que participaran a la cursa seran Gaia Realini, Clara Koppenburg o Elisa Balsamo. Entre les representants espanyoles destaquen Mavi García, vigent campiona d’Espanya, Anne Santesteban, Marta Cavalli, així com les valencianes Sandra Alonso, Ainara Albert, Marta Romeu i Susana Pérez.

“Anime tota la ciutadania a sortir al carrer per gaudir d’aquest magnífic espectacle que, a més de generar un important retorn econòmic, ens permet difondre la província d’Alacant amb la finalitat d’atreure més cicloturistes. Som un referent en aquesta disciplina, en carreteres i en planta hotelera i, per això, cada cop acollim més esdeveniments i són més els equips, tant masculins com femenins, que ens visiten per preparar-se de cara a les seves properes cites esportives” , ha manifestat Cano.

Totes les etapes es podran seguir en directe a través del canal de YouTube de SportPublic TV i al web de la Setmana Ciclista.