Home Castalla El Xorret de Catí protagonitzarà una de les primeres etapes de muntanya...

El Xorret de Catí protagonitzarà una de les primeres etapes de muntanya de la Volta Ciclista a Espanya 2023

0
SHARE
Pòdium de l'etapa de La Vuelta que va acabar en 2022 a Alacant.

Ja és oficial. La Vuelta 2023 recalarà el dissabte 2 de setembre a la província amb una etapa entre Dénia i el Xorret de Catí. Fa mesos que la Diputació d’Alacant treballa, juntament amb l’organització d’aquest esdeveniment, en el traçat d’aquest recorregut que combinarà dos dels principals atractius turístics de la Costa Blanca: el mar i la muntanya.

“Aquesta és la segona vegada que Dénia acull la sortida d’una de les etapes de La Vuelta, un fet que posa en relleu la importància que aquest municipi turístic té al conjunt de la província”, ha assenyalat el president de l’ens provincial, Carlos Mazón, que així ho ha abordat amb l’Alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt.

Un final molt exigent

Així mateix, el president ha anunciat que aquesta jornada tindrà un dels finals “més emblemàtics i tradicionals, l’alt de Xorret de Catí, a Castalla”. I és que aquest port de muntanya exigent s’ha convertit en un clàssic de la ronda espanyola per la duresa del seu ascens, amb rampes que superen el 20% de desnivell en alguns trams, i la bellesa del seu entorn. “Un escenari molt apreciat per tots els aficionats al ciclisme pel sobreesforç que han d’afrontar els corredors per poder arribar al cim”, ha afegit.

La 78a edició de la Volta Ciclista a Espanya arrencarà el dissabte 26 d’agost des de Barcelona i finalitzarà el diumenge 17 de setembre amb el tradicional circuit pel Passeig del Prado i la Cibeles, a Madrid. La resta de les etapes es presentaran de forma oficial el dimarts 10 de gener a la ciutat comtal.

“Una vegada més, hem centrat tots els nostres esforços per atraure a la província aquest esdeveniment esportiu de calat internacional, conscients del seu potencial per a difondre el nostre territori, impulsar els nostres municipis, reactivar el nostre turisme i generar riquesa i ocupació”, ha assenyalat el president de la institució provincial, Carlos Mazón.

Atenció mediàtica

Especialment rellevant serà també la repercussió mediàtica de la carrera al seu pas per la província que, com en edicions anteriors, congregarà més d’un miler de periodistes de tot el món i es retransmetrà en directe a través de Teledeporte, TVE i altres canals internacionals.

En aquest sentit, el president ha destacat que el fet que la jornada a terres alacantines es celebre en cap de setmana “afavorirà que sigui seguida per un major nombre d’espectadors, tant in situ, des de les nostres carreteres, com en la retransmissió televisiva”.