Home Cultura L’Encontre de Sacaires i Tarotaires de Muro tindrà la guinda amb els...

L’Encontre de Sacaires i Tarotaires de Muro tindrà la guinda amb els concerts de Carlos Núñez i Francesc Sans

711
0
SHARE
Representants municipals i de La Xafigà presenten l'homenatge a Quico Rico.

Muro es convertirà en punt d’encontre de la música popular i dels instruments tradicionals com els sacs de gemecs durant el pont de desembre. El grup de dolçaines i percussió de Muro, La Xafigà, ha organitzat un Festival Homenatge en memòria de Quico Rico -qui va ser un reconegut membre del grup i mestre de l’escola- que inclourà una trobada de sacaires i tarotaires i també, els concerts dels prestigiosos músics Carlos Núñez i  Franscesc Sans. El festival tindrà lloc els dies 6 i 9 de desembre.

Aquesta iniciativa es celebra en memòria de Quico Rico, “un dels membres més actius de la Colla La Xafigà des que va entrar en el grup en els anys 80, fins que malauradament ens va deixar el mes de gener passat. Quico va ser un dels impulsors del sac de gemecs i la tarota, per això hem volgut donar suport a aquest merescut homenatge impulsat per La Xafigà”, segons ha explicat la Regidora de Cultura, Elia Calvo.

Entrades ja a la venda

Concretament, el programa arrancarà amb el concert que el músic gallec Carlos Núñez oferirà el dimecres 6 de desembre, a les 20h, en el Centre Cultural Polivalent de Muro. Les entrades estan a la venda a partir de hui en aquesta plataforma. Cal recordar, que La Xafigà ve col·laborant en diferents concerts amb l’artista gallec i que el concert de Muro entra dins de la seu gira de Nadal, per la qual cosa des de la Colla esperen una gran afluència de públic.

Per al dissabte 9 de desembre, de vesprada, s’ha organitzat una Trobada de Sacaires i Tarotaires del País Valencià, que inclourà tallers i exposicions. En acabar, a les 19h, tindrà lloc un pasacarrer pels carrers de Muro també en homenatge a Quico Rico amb la participació dels membres de la La Xafigà, sacaires i dels tarotaires de la trobada, entre altres colles que també volen retre-li homenatge.

La jornada finalitzarà als 20h amb el concert de Francesc Sans, en el Centre Cultural Polivalent de Muro. Les entrades estan a la venda en el local de La Xafigà i en la taquilla del mateix Centre Cultural.

Cartell destacat per a Muro

L’alcalde de Muro, Vicent Molina, ha destacat que “és tot un honor, portar a artistes d’aquest nivell a Muro” i ha volgut agrair “el treball constant i intens que s’ha fet des de La Xafigà i la Regidoria de Cultura”. D’altra banda, ha recordat a Quico Rico, “com una persona activa i entregada a la qual vaig tindre el plaer de conéixer personalment, i un dels responsables que molta gent en el nostre territori toque aquest instrument”. Per a finalitzar ha animat a la gent a assistir: “No s’ho han de perdre”, ha conclòs.

Un festival que segons el director de La Xafigà, Jaume Gosalbes Vallés, “era una assignatura que teníem pendent i ha sigut un treball intens en el qual La Xafigà ens hem implicat molt, però que no haguera sigut possible sense la coparticipació d’Ajuntament” Segons ha explicat, “hem volgut recuperar una trobada que celebràvem cada dos anys impulsat pel nostre company Quico Rico i que es va veure interrompuda per la pandèmia”.

Respecte al concert de Carlos Núñez, ha assenyalat que “és un honor i ha sigut un gran esforç portar a Muro un artista d’aquest nivell, i que ha sigut possible gràcies a les col·laboracions que el grup manté amb l’artista des de l’any 2016”. Així mateix, ha posat en valor el treball de Fransesc Sans, com un altre gran artista de la música de sac de gemecs i ha recordat que va ser el primer professor que va vindre a impartir classes d’aquest instrument fa 25 anys a La Xafigà. “Venia cada 15 dies des de Valls, en Tarragona, i per a nosaltres és algú molt especial i un honor que acabe de traure el seu primer disc en solitari i tindre’l ací a Muro”.