Home Alcoi Més de 900 alumnes participen en les Olimpíades d’AITEX, que vol atraure’ls...

Més de 900 alumnes participen en les Olimpíades d’AITEX, que vol atraure’ls a treballar al tèxtil

0
SHARE

Des de fa ja en torn a una dècada que els principals sectors productius industrials de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla venen alertant de que necessiten mà d’obra especialitzada per a suplir el relleu generacional. Molts d’ells han dut a terme un procés de modernització que ha comportat l’entrada massiva d’elements tecnològics en les fases de producció i logística. A l’interior de la província d’Alacant existeixen diversos centres dedicats a formar als futurs treballadors, per exemple en sectors com el del tèxtil.

Entre ells es troba l’Institut Tecnològic del Tèxtil, AITEX, que al llarg d’aquest divendres 10 de novembre ha celebrat una nova edició de les seues Olimpíades. En la iniciativa han participat enguany un total de 910 alumnes provinents de 15 centres educatius d’Alcoi, Cocentaina i Muro. Tots ells han practicat múltiples disciplines esportives al llarg d’un matí que ha mantingut ple el Poliesportiu Francisco Laporta d’Alcoi. A més de fer esport, uns 50 participants s’han emportat un premi en forma d’equipament esportiu.

Atraure estudiants cap al sector tèxtil

Les 3 localitats que han aportat participants a la iniciativa són les que congreguen el gros de la producció tèxtil de la muntanya alacantina. Per això, des d’AITEX es tracta de que no només facen esport, sinó que també coneguen que el sector tèxtil és un sector atractiu en el qualsevol d’ells podria acabar treballant amb un índex d’inserció laboral de quasi el 100%. La intenció és que es formen en ell.

Les Olimpíades d’AITEX han passat de 800 a més de 900 participants entre 2022 i 2023, pel que es preveu que la iniciativa tinga molts anys de vida.