Inici Alcoi L’epicentre mundial de la ciència es desplaça a Alcoi durant tres dies...

L’epicentre mundial de la ciència es desplaça a Alcoi durant tres dies per a divulgar-la als joves

423
0
COMPARTIR

‘Ciència en Acció’ és un programa de caire internacional que tracta de divulgar les diferents especialitats científiques al gran públic. Aquest programa, amb 20 anys d’història difonent la ciència, arriba per primera vegada a Alcoi, convertida durant 3 dies en epicentre de la divulgació científica mundial. Tots els ens alcoians relacionats amb la formació s’han bolcat amb la iniciativa, que farà de la ciutat dels ponts la capital mundial de la ciència durant el proper cap de setmana.

La pertinença de la ciutat d’Alcoi a la xarxa de Ciutats per la Ciència i la Innovació fa de la capital de l’Alcoià un pol d’atracció d’iniciatives relacionades amb aquests dos conceptes. A banda, el fet de que Alcoi siga una localitat que compte amb dos campus universitaris, un d’ells politècnic, provoca que la investigació relacionada amb la ciència també tinga protagonisme al món acadèmic alcoià. I també facilita la posada en marxa d’esdeveniments relacionats amb la ciència i la innovació, amb els que Alcoi té cada vegada un lligam més estret.

Tant és així que la ciutat dels ponts acull entre el divendres 4 i el diumenge 6 una iniciativa científica d’àmbit mundial. És la XX edició del programa ‘Ciència en acció’, que farà d’Alcoi l’epicentre mundial d’aquesta vessant. Durant les 3 jornades, professors, alumnes i científics de 10 països diferents passaran per Alcoi per a desenvolupar activitats relacionades amb les diferents vessants científiques. L’objectiu és divulgar-les, apropant-les a la població en general, però prestant especial atenció als que seran els investigadors del futur: els joves.

Aquesta iniciativa porta 20 anys divulgant la ciència com a factor de progrés i arriba per primera vegada a Alcoi amb una completa programació. Des de projeccions de documentals científics fins a demostracions i conferències, Ciència en Acció pretén ser un abans i un després per al públic que desconeix com la ciència afecta a l’evolució del ser humà i el món que l’envolta.

Aquest programa ha congregat en torn a ell a tots els ens relacionats amb l’educació a la ciutat d’Alcoi. Els dos campus universitaris de la UPV i la UA, a més de tots els centres educatius de la ciutat, s’han bolcat en difondre la ciència com canalitzadora de les inquietuds humanes. Tot d’una forma divertida i assolible pels menuts.