Home Alcoià L’equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi desmonta una banda que robava...

L’equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi desmonta una banda que robava metalls a la muntanya

0
SHARE

Durant els darrers mesos, l’equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi, encarregat d’investigar i evitar delictes en l’àmbit rural, ha estat investigant la desaparició d’elements metàl·lics de diferents punts de l’interior alacantí. Una de les zones més afectades és la població de Cocentaina, que aquest estiu ha patit diversos robatoris, tant en empreses com en altres localitzacions urbanes.

Un d’eixos robatoris es va perpetrar en una empresa contestana, on van ser sostretes vàlvules de metall valorades en vora 55.000 euros. Però el que més crida l’atenció entre els robatoris a Cocentaina és el que afecta al monument al patró, Sant Hipòlit, que s’ubica a la localitat. Diverses peces de bronze d’aquesta escultura van ser robades, en el que suposa un atemptat contra el patrimoni contestà, més enllà del valor estimat de 31.000 euros de les estàtues.

La investigació s’ha centrat en deixalleries i centres de reciclat repartits per tota la província, on han sigut localitzades algunes de les peces. En total, la Benemèrita ha detingut a 6 persones que estan en llibertat provisional a l’espera de juí. D’altra banda, 4 persones més estan sent investigades per a determinar el seu gran d’implicació en aquests delictes. A tots ells se’ls imputen 5 delictes de furt, 2 de robatori amb força, altre contra el patrimoni històric, altre de receptació, un contra la seguretat vial i altre d’estafa.