Home Alcoià Les ajudes de Diputació per a triturar restes de poda i conservació...

Les ajudes de Diputació per a triturar restes de poda i conservació d’espais naturals arriben a 8 poblacions de la muntanya

210
0
SHARE

Mitjançant l’Àrea de Medi Ambient i Energia, la Diputació d’Alacant col·laborarà enguany amb els municipis de la província en la trituració de les seves restes de poda i en la conservació dels seus paratges naturals. La Junta de Govern ha aprovat recentment la resolució d’aquestes dues convocatòries, que ascendeixen a un import global de 200.000 euros.

D’una banda, la institució provincial destinarà 96.797 euros per ajudar les localitats alacantines en la trituració de les restes de poda agrícola i de jardineria. Un total de 35 consistoris -tots els que ho han sol·licitat correctament en temps i forma- es beneficiaran d’aquest programa, creat per primera vegada el 2021 i dirigit a poblacions de menys de 10.000 habitants.

Per comarques, els ajuntaments de la Marina Alta que obtindran subvenció són Beniarbeig, Benigembla, Gata de Gorgos, l’Atzúvia, la Vall de Laguar, Murla, Orba i Xaló, mentre que a la Marina Baixa ho faran Benifato, Bolulla, Confrides, el Castell de Guadalest, Finestrat i Sella. El repartiment també arribarà a Algorfa, Benejúzar, Benijófar, Catral, Daya Nueva, Daya Vella, Dolors, Els Montesinos i Sant Isidre, al Baix Segura; a Agost i La Torre dels Maçanes, a l’Alacantí; a Alfafara, Banyeres de Mariola, Gorga, Onil i Tibi, en l’Alcoià-El Comtat; i a Algueña, Fondó dels Frares, Monforte del Cid, el Pinós i Salines, a la zona de l’Vinalopó.

A més, la Diputació col·laborarà amb els municipis d’Alcoi, Aspe, Callosa de Segura, Castell de Castells, Ibi, Monforte del Cid, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós, Redován, Sax i Xixona en la conservació i millora dels seus paratges naturals, a través d’una línia d’ajuts dotada amb 95.444 euros.

A l’igual que en el programa anterior, han estat ateses totes les sol·licituds que s’han presentat correctament en temps i forma.