Home Alcoi Les ajudes per a pagar els subministraments bàsics i les bonificacions de...

Les ajudes per a pagar els subministraments bàsics i les bonificacions de la brossa i l’aigua es podran demanar a partir del 15 de juny

483
0
SHARE

El 15 de juny s’obri el termini per a sol•licitar les ajudes de subministraments bàsics de l’habitatge. Com tots els anys, els beneficiaris de l’any anterior rebran una carta a casa amb la documentació que han de signar i presentar en l’Ajuntament, així també com la documentació de la bonificació de la brossa i de l’aigua. Una vegada es reba la carta, s’ha de sol•licitar cita prèvia a través del correu electrònic tributs@alcoi.org o del telèfon 965537110. Igualment, els nous beneficiaris podran demanar cita prèvia a partir del 15 de juny. Es poden beneficiar d’aquestes subvencions per a fer front al sosteniment de les càrregues de l’habitatge, les famílies amb ingressos inferiors a 12.000 euros anuals.
Les famílies en situació de precarietat econòmica es poden acollir a les ajudes en els pagaments de les càrregues, obligacions, serveis i subministraments bàsics de l’habitatge. Igualment, també es poden acollir a la bonificació en la taxa de la brossa i de l’aigua. El termini general de sol•licituds començarà el 15 de juny i es tancarà el 30 de setembre i, si fóra necessari per no poder atendre totes les sol•licituds, s’ampliaria el termini. L’abonament de les ajudes està prevista per la segona quinzena de desembre. Serà imprescindible demanar cita prèvia al correu electrònic tributs@alcoi.org o el telèfon 965537110 entre el 15 de juny i el 30 de juliol per a ser atés presencialment i és obligatori l’ús de la mascareta en els usuaris que acudisquen a la cita.
La regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, ha explicat: «Aquest any, des de l’Ajuntament continuem oferint ajudes a les famílies en situació de precarietat per al pagament dels serveis de subministraments bàsics. Els beneficiaris de l’any passat rebran una carta, com sempre, per facilitar-los la feina però serà necessari que demanen cita prèvia per telèfon o per correu electrònic. Les cites començaran a partir del 15 de juny”.
Hi ha que recordar que les subvencions per als subministraments bàsics són:
1. Amb caràcter general els beneficiaris rebran una ajuda de 75 euros anuals.
2. Unitats familiars monoparentals amb fill/s menors de tres anys a càrrec, 100 euros anuals.
3. Unitats familiars amb fill/s menors de tres anys, 90 euros anuals.
4. Unitats familiars amb discapacitats i minusvalideses iguals o superiors al 65%, 120 euros a l’any.
5. Unitats Familiars amb víctimes per violència de gènere,120 euros a l’any.
6. Famílies nombroses, 120 euros a l’any.