Home Alcoi Prop de 3.400 escolars d´Alcoi han participat aquest curs en les EPIs

Prop de 3.400 escolars d´Alcoi han participat aquest curs en les EPIs

0
SHARE

La crisi sanitària provocada per la pandèmia COVID-19 va comportar la suspensió d’una gran quantitat d’activitats esportives a mitjan març. Entre aquestes activitats es trobaven les EPIS, Escoles Poliesportives d’Iniciació a l’Escola, que es van iniciar el mes de novembre de l’any passat però que es van haver d’interrompre des del moment en què els centres educatius de la ciutat van suspendre les classes presencials.
Les EPIS han mantingut un any més el seu compromís amb la formació i la participació de tots i cadascun dels 13 centres educatius de la ciutat, fent-los partícips als mateixos del disseny i l’execució del projecte decidint els propis docents les modalitats esportives que anaven a ser integrades dins de les seues hores lectives.
El centre escolar es constitueix en aquest projecte com a referent i el Centre d’Esports col•labora, posa els mitjans i dota de partida pressupostària d’al voltant d’uns 30.000 euros a un projecte referent en el marc educatiu i esportiu.
Les EPIS es desenvolupen en tots els cursos de l’etapa de primària participant uns 3.400 alumnes en elles.
Les modalitats impartides enguany han sigut ; judo, atletisme, gimnàstica artística, pilota valenciana, colpbol, orientació, esgrima, esport adaptat i korfbol.
Amb la irrupció de la pandèmia el projecte va quedar suspés el mes de març i també es va haver de suspendre la EPI OLIMPÍADA, una jornada que es desenvolupa en el poliesportiu Francisco Laporta i a la qual acudeixen els alumnes de 6é curs de primària de tots els centres educatius per a posar punt i final a la temporada.
“Les EPIS es reafirmen com un programa consolidat i d’èxit malgrat quedar incompletes a causa del COVID-19. Des del Centre d’Esports volem agrair als centres educatius, docents, alumnat, tècnics esportius, clubs i personal del propi departament d’esports la gran labor exercida en aquesta edició i els emplacem a continuar treballant en la confecció del projecte per al curs 20/21” ha afirmat el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig