Home Alcoià Les altes temperatures d’aquesta setmana activen el risc extrem per incendis a...

Les altes temperatures d’aquesta setmana activen el risc extrem per incendis a tota la Comunitat

492
0
SHARE
Avís roig per calor extrem i risc d'incendis a pràcticament tota la Comunitat Valenciana.

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat a Castelló que s’ha decretat el nivell màxim de risc d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana i que, per tant, s’han reforçat els vols i les rutes de vigilància preventiva per cobrir les zones boscoses més susceptibles de que es declarin incendis.

En aquest sentit, la consellera Bravo ha recordat que tot el dispositiu de prevenció i extinció d’incendis de la Comunitat Valenciana “està plenament operatiu i preparat per activar-se”, i ha reiterat la petició a la ciutadania de responsabilitat si es fan activitats als espais naturals i col·laboració amb els serveis d’emergències si són testimonis d’un foc i de fum perquè criden alertant ràpidament el telèfon d’emergències 112.

Alerta per temperatures elevades

A banda de l’alerta màxima per incendis forestals, també s’ha declarat per part de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) el risc per temperatures extremes a tot l’interior alacantí. S’espera que el mercuri supere al llarg de pràcticament tota la setmana els 35 graus.

Davant d’aquest episodi de temperatures elevades, tots els ajuntaments i els departaments de salut han activat els seus plans d’emergències. El primer pas és evitar l’exposició al sol durant les hores centrals del dia, mantenir-se hidratat, evitar els menjars copiosos i les begudes alcohòliques i utilitar crema solar per a protegir-se de la radiació ultravioleta.