Home Alcoià Les carpes per a PCR en l’àmbit escolar d’Alcoi i Ibi van...

Les carpes per a PCR en l’àmbit escolar d’Alcoi i Ibi van realitzar 146 proves a estudiants durant la tercera onada

447
0
SHARE

Les carpes habilitades de manera excepcional per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per afrontar les proves diagnòstiques de Covid19 en els centres escolars durant els pics de la pandèmia han realitzat prop de 3.000 proves PCR a escolars. Per posar un exemple, des del dia 5 de febrer a l’11 de febrer es van escometre un total de 338 proves PCR a escolars de 27 centres educatius, amb un total de 20 proves positives (6%).

L’increment de casos durant el mes de gener va obligar a habilitar un procediment d’urgència per garantir que en l’àmbit educatiu es continuara amb la detecció ràpida de casos i brots, i així mantenir el control de la pandèmia en aquests nivells i seguir garantint l’ensenyament presencial. Aquest circuit va reforçar els habilitats específicament per a menors en els centres sanitaris.

En resposta a aquesta necessitat peremptòria, el 26 de gener es va tramitar un procediment d’urgència, en el marc de l’expedient d’emergència subscrit per la comissionada de la Presidència per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat, davant de la infecció de la Covid19. Aquest mateix dia ja es van prendre 191 mostres d’alumnes d’un total de 15 centres educatius d’Alcoi, així com 55 mostres de 6 centres escolars a Ibi.

El resultat va ser la identificació d’un total de 14 proves positives. Des del dia 27 de gener fins al 4 de febrer, es van prendre altres 2.192 mostres de l’estudiantat de 126 centres educatius dels departaments València La Fe, València-Arnau de Vilanova-Llíria, València-Clínic-MalvaRosa, Sagunt i Elx, on es van identificar 68 mostres positives. A més, i sempre amb l’objectiu de facilitar l’accés dels i les alumnes a les proves PCR, el 26 de gener es van obrir altres dos punts diagnòstics, un a Ibi i un altre a Alcoi, i a l’endemà, al parc tecnològic de Paterna.

Més tard, els dies 29 i 30 de gener i l’1 de febrer, es va instal·lar una nova carpa a la zona universitària de València. A més d’aquests punts, es van habilitar altres a Sagunt, Catarroja i Elx el dia 1 de febrer. Des del 2 de febrer només es va mantenir actiu el punt de València, obert a la franja horària de 9.00 a 18.00h. Entre el 5 de febrer i el 11 de febrer, es van realitzar un total de 388 proves PCR a escolars procedents d’un total de 27 centres educatius adscrits majoritàriament a el Departament de la Fe, però també de Sagunt, Manises i l’Arnau.

 En l’actualitat, aquest sistema extraordinari no està en ús, però sí disponible per a respondre immediatament a potencials pics d’incidència que puguin produir-se. L’objectiu és garantir sempre que totes les sol·licituds de proves PCR estiguin agendades, a molt tardar, el cinquè dia de la quarantena prescrita per Salut Pública.

El nombre de centres educatiusper a realitzar proves PCR a les carpes escolars són: 21 de Centre de Salut Pública (CSP) d’Alcoi; 14 de CSP d’Alzira (La Fe); 17 de CSP de València (Arnau); 52 de CSP de València (Clínic); 5 de CSP d’Elx (Elx); 36 de CSP de València (La Fe) i 2 de CSP de València (Sagunt).