Home Destacats Les comarques alberguen al nou campió d’Espanya sub-16 de martell i al...

Les comarques alberguen al nou campió d’Espanya sub-16 de martell i al sub campió nacional de ciclisme sub-23

335
0
SHARE
Javier Payà, en el lloc més elevat del pòdium com a nou Campió d'Espanya sub-16 en llançament de martell.

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són el bressol de grans noms relacionats amb el món de l’esport. Històricament, de les poblacions que les composen han eixit destacles representants en l’àmbit nacional i internacional en disciplines com atletisme, motociclisme o futbol. Aquest passat cap de setmana, dos exemples de l’esport de base que es practiva a la zona han brillat en dos campionats d’Espanya.

El primer és Javier Payà, jove atleta nascut a Onil i que aquest passat dissabte s’ha proclamant Campió d’Espanya de llançament de martell en categoris sub-16. Al jove colivenc només li ha fet falta un bon primer llançament per a mantenir-se durant tota la prova en el primer lloc de la classificació. Els 56.13m que ha marcat suposen, a més, la seua millor marca personal en una campionat disputat a La Nucia per al llançador del Centre Esportiu Colivenc.

El gran baluard del ciclisme

D’altra banda, el ciclisme murer Josep Tomàs ha disputat aquest passat cap de setmana el Campionat d’Espanya de Ciclisme en ruta en categoria sub-23. El jove ha aconseguit una meritòria medalla de plata en una prova en la que s’ha pogut filtrar en la fuga del dia, encara que no ha pogut amb el guanyador -el navarrés Unai Aznar- en el mur final d’una prova disputada en Sant Llorenç de l’Escorial.

Aquests resultats donen fe del bon estat de salut en el que es troba l’esport de base a les comarques de l’interior de la província d’Alacant. Un fet que fa esperar resultats molt positius cara al futur amb la consolidació de noms com els de Javier Payà i Tomàs.

Josep Tomàs, a l’esquerra de la imatge, amb la medalla de plata com a subcampió d’Espanya de Ciclisme en Ruta sub-23.