Home Alcoià Les comarques es bolquen en demanar la igualtat entre sexes amb la...

Les comarques es bolquen en demanar la igualtat entre sexes amb la Nit Violeta

1109
0
SHARE

La nit de divendres 20 de setembre tindrà un color morat a bona part de les ciutats espanyoles, i també a diverses poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Durant la vesprada/nit hi han convocades diverses marxes en protesta tant pels darrers assassinats perpetrats empleant la violència masclista com per la manca d’aplicació de mesures relacionades amb la igualtat real entre sexes.

El col·lectiu Emergècia Feminista és qui ha convocat aquestes protestes, que es repetiran en la immansa majoria de grans ciutats espanyoles. A la muntanya alacantina ja son vàries les poblacions que s’han adherit a la convocatòria. Entre elles, la ciutat d’Alcoi, Ibi o Muro. A totes elles es duran a terme marxes en protesta per la manca d’igualtat real, derivada del que els col·lectius feministes consideren manca de voluntat política. Un fet que s’agreuja amb la convocatòria de noves eleccions, i que deixarà durant més temps sense recursos el Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Tota la ciutadania està convocada a les marxes nocturnes que preveu el moviment, i que busquen iluminar la nit de color violeta allà on es celebren. Es tracta d’una forma de donar visibilitat a uan situació que es porta produint al llarg de tota la Història de la Humanitat, i que les lluitadores per la igualtat volen aturar d’una vegada per totes.