Home Alcoi Les comarques es mobilitzen per la igualtat en un 8M que no...

Les comarques es mobilitzen per la igualtat en un 8M que no secunda la vaga de manera massiva

930
0
SHARE

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’han sumat hui a les reivindicacions pel Dia Mundial de la Dona amb concentracions a la majoria de les localitats que les composen. La més massiva a Alcoi, on centenars de persones han demanat l’equiparació de drets i possibilitats entre homes i dones entre una marea violeta. La vaga general i feminista aparellada a la celebració del 8M no ha tingut tanta incidència a l’interior de la província d’Alacant.

Per segon any consecutiu, el 8 de marc té unes connotacions més reivindicatives que mai a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A la vaga feminista convocada ja en 2018 per les plataformes en defensa de la igualtat s’ha afegit enguany un altra general convocada pels sindicats, tot i que de forma parcial en funció dels sectors productius. L’objectiu és deixar enrere els anys en que la cultura masclista ha anat aprofundint en la bretxa de gènere, que limita les possibilitats laborals, econòmiques i socials de les dones a tot el món.

Milers de persones s’han manifestat a la pràctica totalitat de les poblacions que composen les comarques de l’interior alacantí per a reivindicar la plena igualtat entre homes i dones. El protagonisme en aquesta jornada, identificada com el Dia Mundial de la Dona, és per a elles, les dones, que han demanat la fi del patriarcat i el començament de l’era de la igualtat en torn al feminisme. La major concentració s’ha produït a la ciutat d’Alcoi, on la Bandeja ha tornat a concentrar a una marea violeta per a mostrar que, si elles paren, es para el món.

Les plataformes en defensa de la igualtat i els sindicats han sigut els principals ens convocants d’uns protesta que s’ha repetit en poblacions com Cocentaina, Ibi, Castalla, Muro i Onil, entre altres. Entre les consignes més escoltades, aquelles per l’equiparació salarial, la conscienciació per part dels homes a l’hora de compartir tasques domèstiques o per l’eradicació de la violència masclista, que ha segat ja una vida enguany a les comarques de la muntanya alacantina. Tot i això, aparentment el seguiment de la vaga general no ha afectat massa al funcionament diari a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Altra de les consignes de la jornada del 8M és que lluita per la igualtat de gènere, o els que és el mateix, el feminisme, ha d’estar present a diari en la societat de l’interior alacantí.