Home Alcoi Les comarques es preparen per a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI

Les comarques es preparen per a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI

843
0
SHARE

El proper diumenge 28 de juny es celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, una data pensada per a visibilitzar a aquests ciol·lectius i reivindicar igualtat i respecte en el tracte cap a persones amb diferents orientacions sexuals. Inicialment, bona part de les poblacions de la muntanya alacantina tenien previstes celebracions i actes per a demanar respecte a la diversitat sexual, totes les quals han hagut de ser cancel·lades per la pandèmia de coronavirus.

No obstant, el col·lectiu LGTBI és cada vegada més actiu a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a l’hora de reivindicar respecte cap a la diversitat. Per això, el proper diumenge els col·lectius LGTBI de les comarques han convocat un acte per a reivindicar els drets i les llibertats de qualsevol persona heterosexual també per a les persones que no ho son. Tindrà lloc a les 19 hores a la Plaça d’Espanya d’Alcoi i comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitària contra la Covid19.

D’altra banda, també a Ibi s’ha visibilitzat la lluita per la igualtat de les persones LGTBI a l’Ajuntament. A principis de mes, PSPV i Som Ibi van demanar a l’equip de govern que visibilitzara -com ha fet en anys anteriors- el suport institucional cap als drets que reivindica aquest col·lectiu. Una acció que les dos formacions de l’oposició han decidit dur a terme pel seu compte instal·lant una bandera multicolor a la part superior del Consistori. Bandera donada per un particular que oneja a l’edifici per a -afirmen PSPV i Som Ibi en un comunicat- contrarestar les veus que demanen minvar els drets de les persones LGTBI.