Home Alcoi Naiara Davó perd per 38 vots la lluita per la Secretaria General...

Naiara Davó perd per 38 vots la lluita per la Secretaria General de Podem a la Comunitat Valenciana

641
0
SHARE

La diputada autonòmica i actual Síndica del grup Podem a les Corts Valencianes, l’alcoiana Naiara Davó, no ha pogut consolidar el seu lideratge a la formació morada a la Comunitat Valenciana. El procés de Primàries dut a terme en les passades jornades ha acabat determinant que la candidata Pilar Lima -membre de l’equip de Pablo Iglesias a nivell nacional- serà la nova Secretària General de Podem a terres valencianes. Això sí, ho serà per molt pocs vots, únicament 38 de diferència respecte a Davó.

La política d’Alcoi frega així l’objectiu marcat de fer una formació més consolidada després de la divisió interna a la que ha estat sotmesa pràcticament des del 2017. Lima ha aconseguit sumar 2.206 vots pels 2.168 de Davó en un procés en el que no ha participat ni la meitat de la militància valenciana de la formació. La tercera candidatura de Fernando Navarro només ha aconseguit 506 vots.

Ara bé, el procés per a elegir Consell Ciutadà no ha determinat una victòria clara per a cap de les candidatures. Un fet que derivarà en que s’hagen de negociar en clau de consens tots els temes, pel que no és d’esperar grans canvis en quant a noms i càrrecs en l’acció parlamentària diària. Davó ja ha anunciat en xarxes la seua disposició a col·laborar en tot allò necessari.