Home Alcoià Les dones empresàries basen la campanya per a incentivar l’emprenedoria enllestida per...

Les dones empresàries basen la campanya per a incentivar l’emprenedoria enllestida per FEDAC

143
0
SHARE

Quatre dones, gestores d’altres tantes empreses d’èxit a l’Alcoià i El Comtat, seran les encarregades de posar de manifest la creixent importància de la dona en l’espectre empresarial de la zona. Serà amb una jornada a la Cambra de Comerç d’Alcoi amb la divulgar exemples empresarials d’èxit amb els que estimular la creació de noves mercantils a les comarques. Tot sota un prisma femení.

L’emprenedoria és un fenomen que ha donat resposta a part de les incerteses derivades de la crisi econòmica de 2008. La creació d’empreses en torn a idees innovadores i que aprofiten oportunitats de negoci suposa un al·licient per a reduir la incidència de l’atur a la muntanya alacantina. Per això es multipliquen les activitats que suposen posar de manifest exemples d’èxit a cada població, que divulguen les passes a seguir per a materialitzar idees empresarials. En elles tenen una elevada càrrega les dones, cada vegada més.

Per això, la patronal de les comarques de l’Alcoià-Comtat, FEDAC, ha programat per a aquest dimecres un esdeveniment empresarial que busca divulgar exemples sobre els que fonamentar noves empreses. Tindrà lloc a la Cambra de Comerç de la ciutat dels ponts i posarà de relleu la figura de 4 dones, totes elles responsables de cadascuna de les mercantils que comanden. La desigualtat de gènere que pateix la dona en oportunitats d’accés a un lloc de treball –i especialment als directius- és una de les realitats que es vol eradicar del mercat laboral de la zona.

La idea de la jornada és mostrar la capacitat de les dones empresàries de la muntanya per a liderar projectes empresarials d’èxit i que es troben en plena fase de creixement. Abasten indústria i serveis, dos dels principals sectors productius a l’Alcoià i El Comtat. Segons la patronal, l’índex de dones que gestionen empreses a aquestes comarques és d’1 de cada 4 llocs directius en les mercantils. Un percentatge que es vol contribuir a incrementar cara al futur immediat.

Ens com el CEEI Alcoi-València participen d’aquesta iniciativa de divulgació empresarial amb un ull posat en materialitzar la igualtat de gènere.