Home Alcoi Les escoles Sant Vicent i Partidor enceten les mesures per a convertir...

Les escoles Sant Vicent i Partidor enceten les mesures per a convertir els seus entorns en espais segurs a Alcoi

0
SHARE
Modificació de carrers en l'entorn del Col·legi Sant Vicent d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha marcat com a objectiu que tots els centres escolars de la ciutat tinguen un entorn amable que garantisca la seguretat de l’alumnat i les seues famílies, especialment a les portes d’accés i d’eixida.

Aquest dijous 7 de març es posaran en marxa les mesures a l’entorn del CEIP Sant Vicent i E.I. El Partidor, que ha determinat conjuntament el personal tècnic de tres regidories, ja que és un tema transversal que afecta tant en la Regidoria d’Educació, com la de Mobilitat i la de Seguretat (Policia Local).

Mesures

Les propostes concretes que es duran a terme per a atendre les peticions plantejades són: modificació de la pintura del pas de vianants del carrer Músic Carbonell amb el carrer Sant Vicent per a millorar la visibilitat; modificació de la parada d’autobús i els contenidors; ampliació amb pintura de la vorera al costat del pas de vianants anterior; modificació de l’estacionament enfront de l’accés del carrer Músic Carbonell; supressió del sentit ascendent al carrer Sant Vicent; modificació del sentit del carrer Caseta Corbí; supressió de les places d’estacionament aigües amunt del pas de vianants que dona accés al centre en el carrer Sant Vicent

Aquesta darrera proposta va ser llançada per a Guanyar Alcoi en el Ple Municipal i va ser secundada per tots els grups excepte Vox que es va abstindre amb l’argument que rebutgen “una altra conversió en zona de vianants”.

A principi de curs es va demanar en cada centre educatiu que facilitaren un informe explicant la seua problemàtica i necessitats, perquè el pla de centres escolars segurs està fent-se adaptat a les necessitats de cada col·legi, atés que cada cas és diferent.

Comissió encarregada

S’ha creat una comissió amb personal de les tres regidories que hem comentat anteriorment, que s’està reunint amb els centres educatius i per a plantejar les solucions tècniques que resolguen els problemes que es plantegen. La intenció és anar actuant al llarg del curs amb l’objectiu d’aconseguir en els pròxims mesos actuar als voltants de tots els centres que el necessiten.

“L’Ajuntament d’Alcoi i en concret la Regidoria d’Educació en col·laboració amb les regidories de Mobilitat i Policia estem treballant per a planificar amb cadascun dels centres escolars per a aconseguir un entorn segur. Treballem de manera individualitzada en cada centre educatiu perquè cadascun planteja diferents problemes, i per tant diferents solucions que el personal tècnic del nostre Ajuntament. En aquest cas ens demanaven especialment garantir la seguretat al carrer Sant Vicent que era de doble adreça deixant un pas molt estret. Amb aquestes mesures s’augmenta la seguretat tant de l’alumnat i professorat com de les seues famílies”, ha manifestat el Regidor d’Educació, Alberto Belda.