Home Castalla Les excavacions al Castell de Castalla descobreixen més restes patrimonials de l’antiga...

Les excavacions al Castell de Castalla descobreixen més restes patrimonials de l’antiga ciutat

626
0
SHARE

Des de fa uns anys, l’Ajuntament de Castalla ha fet de l’aposta per la dinamització turística en torn al seu patrimoni històric una de les banderes de l’actual equip de govern bipartit. Posar en valor les restes patrimonials castelludes suposaria un potent atractiu per a persones vingudes de les comarques limítrofs que redundaria en guanys per al comerç i l’hostaleria locals. La pandèmia ha frenat aquesta aposta, però no l’ha aturada.

Tant és així que els treballs de recuperació de la muralla -descoberta pegada a l’Ermita de la Sang, en l’entorn del Castell de Castalla- han tret a la llum més restes previsiblement medievals de l’antiga Castalla. Es tracta d’un edifici de grans dimensions que inclou grans columnes de les que només resta la base. Un fet que incrementa el patrimoni castellut en el seu entorn més històric, centralitzat al Castell.

Existeixen diverses teories al voltant de l’ús i propietat de l’edifici resin descobert, encara que es tractarà d’aclarir els dubtes sobre la infraestructura a base de continuar amb les excavacions. Els treballs de la muralla compten amb finançament autonòmic que podria veure’s incrementat a tenor dels recents descobriments a la capital de la Foia.