Home Alcoià Diputació activa ajudes per més d’1,1 milions per a fomentar la proliferació...

Diputació activa ajudes per més d’1,1 milions per a fomentar la proliferació d’actes culturals en 2021

475
0
SHARE

La pandèmia del coronavirus ha deixat sense el gros de la programació cultural a totes i cadascuna de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Des de la declaració de l’Estat d’Alarma, allà pel 14 de març de 2020, les activitats culturals s’han vist restringides, quant no directament cancel·lades. El fet de que concentren públic suposa un risc de tranmissió de la Covid19 que les autoritats sanitàries no estan disposades a assolir en ares de la salut pública.

Però la Cultura és un dels pilars de la idiosincràsia de la muntanya alacantina, on existeixen desenes de col·lectius dedicats a la producció cultural que porten vora un any sense poder operar. Lligades a ells existeixen també moltes empreses que viuen de la Cultura i els actes culturals. Un sector que està passant per moments complicats, i que ja ha reivindicat als carrers que, si no reben ajudes, no podran superar aquesta crisi. Cosa que suposaria tot un drama per a la producció cultural de la zona.

Ara, la Diputació d’Alacant acaba d’aprovar ajudes per a un dels sectors més maltractats per la pandèmia juntament amb el fester. Ho ha fet en Comissió de Cultura per a unes ajudes que ascendeixen a 1.130.000 euros destinats a totes les localitats alacantines. Eixos fons abasten diferents vessants de la producció cultural. Així, 400.000 euros van destinats a les administracions locals per a facilitar que programen esdeveniments culturals de tot tipus. 200.000 més s’encaminen a la convocatòria de premis i certàmens; xifra idèntica a la que s’orienta a subvencionar l’equipament d’instal·lacions culturals municipals. A ells cal afegir altres 170.000 euros dirigits als ens culturals sense ànim de lucre per a escometre propostes culturals; i 160.000 més per a promocionar l’ús del valencià en les diferents disciplines culturals.

Ajudes per a redactar PGOU’s

Aquestes ajudes ja es poden demanar per part dels diferents ajuntaments i ens culturals alacantins, i a elles es sumen les que l’ens provincial ha activat per a l’elaboració de Plans Generals d’Ordenació Urbana (PGOU). S’adrecen a les localitats menys habitades i que tenen menors capacitats econòmiques per a enllestir aquests documents. En total sumen 150.000 euros i busquen possibilitar l’actualitazació de la planificació urbanística a aquests municipis, molts dels quals s’ubiquen a la comarca del Comtat.