Home Cocentaina Les festes contestanes estrenaran unes fanfàrries a l’acte de les Ambaixades

Les festes contestanes estrenaran unes fanfàrries a l’acte de les Ambaixades

0
SHARE

Les festes contestanes estrenaran el proper dilluns 13 d’ agost, coincidint amb el dia de l’Alardo i la festivitat litúrgica de Sant Hipòlit Màrtir, unes fanfàrries musicals que acompanyaran als parlaments que declamen en aquesta jornada els Ambaixadors dels bàndols de la creu i de la mitja lluna.

Les citades peces són obra del músic i compositor contestà José Francisco Molina Pérez i seran interpretades en diferents punts del Passeig del Comtat i del Pla, tant al matí com en la vesprada del dia ‘Els Trons’, per part de la Colla de Dolçaines i Tabals ‘Mal Passet’ així com pel grup Raval Jussà d’ Albaida. El mateix Molina explica que ha estat més de cinc anys treballant en aquest projecte per a fer-lo una realitat “el recordat Luís Reche, que va coordinar les Ambaixades i va treballar per a posar-les en valor, fou el que em va proposar la idea de crear unes fanfàrries per a acompanyar cada moment concret de l’acte. Totes les melodies que sonaran el dilluns serviran de preàmbul a les intervencions i escenes que protagonitzen els personatges de les Ambaixades”, afirma.

Per la seua banda José Miguel López Pérez, actual coordinador de les Ambaixades, destaca que amb aquesta iniciativa culmina un llarg procés portat a terme en els últims anys per a fer valdre la representació de les citades Ambaixades “abans de compondre aquestes fanfàrries es crearen les Ambaixades en Valencià, escrites per Iván Carbonell Iglesias i estrenades en 2006, i va començar a recrear-se la crema de Cocentaina per part dels moros aprofitant que en 2004 es compliren els 700 anys d’ aquells fets”, assenyala.

Des de la Junta de Festes el seu president, Hipòlit Borràs, i el Vicepresident Musical, Francisco Valor, han acollit amb gran goig aquest nou projecte musical que veurà la llum el dilluns a les onze del matí així com a les sis i mitja de la vesprada coincidint amb les Ambaixades mora i cristiana; respectivament.