Home Destacats Les jogueteres valencianes presenten tendències a Nuremberg, on son majoria entre les...

Les jogueteres valencianes presenten tendències a Nuremberg, on son majoria entre les espanyoles

1045
0
SHARE

Aquest dimecres 29 de gener obri les seues portes la fira internacional del joguet de Nuremberg. La fita suposa un esdeveniment ineludible per als jogueters valencians, bona part dels quals es concentra a la sub comarca de la Foia de Castalla. Es tracta de la tercera fira del sector des de principis d’any, després de les de Hong Kong i Londres. Més de 2.000 empreses del ram es donen cita a la ciutat alemanya, i d’elles, vora 130 són espanyoles.

Ara bé, la producció joguetera espanyola es concentra majoritàriament al Llevant, pel que més del 40% de la representació espanyola prové de terres valencianes. La Comunitat és, de fet, la segon regió exportadora espanyola, amb empreses que superen el 50% de la seua facturació. Una part d’eixes dades prové d’esdeveniments com el de Nuremberg, on les jogueteres presenten les seues novetats per a enguany davant d’una audiència especialitzada i provinent de tot el món.

Per cinquè any consecutiu, els jogueters valencians compten amb el suport institucional de la Generalitat Valenciana. Tant la Vicepresidenta del Consell com el Conseller d’Economia Sostenible han acompanyat als representants dels jogueters per a conèixer les seues inquietuds. El sector ha crescut enguany tant en el mercat intern com enl’exterior, a pesar de fer-ho en menor mesura de la inicialment esperada. Des de Generalitat preparen una missió comercial d’empreses mexicanes a la Foia de Castalla amb l’objectiu d’ampliar el que és el primer mercat per al joguet de la zona fora de la Unió Europea.

Fins el proper diumenge, desenes d’empreses de l’interior alacantí mostraran els seus atractius a la coneguda en Alemanya com a ‘ciutat del joguet’.