Home Castalla La Guàrdia Civil desarticula a Castalla una xarxa d’explotació sexual de dones...

La Guàrdia Civil desarticula a Castalla una xarxa d’explotació sexual de dones que, a més, venia cocaïna a domicili les 24 hores en una desena de municipis i era distribuïda per un septuagenari.

0
SHARE

La Guàrdia Civil ha detingut, de moment, a 6 membres d’una organització criminal, a la qual se li imputa els presumptes delictes d’explotació sexual, contra la salut pública (tràfic de drogues), de blanqueig de capitals, contra els drets dels treballadors i el d’organització criminal. Els seus dos principals dirigents ja han ingressat a la presó.

A l’agost del passat any 2019, agents de l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Villena van tindre coneixement de l’existència d’un pis, situat en la localitat de Castalla en el qual, possiblement, s’estaria duent a terme la prostitució de diverses dones.
Després de l’inici de les primeres gestions d’esbrinament, els agents van poder conéixer que aquest pis era “regentat” per un ciutadà italià, a qui li constaven antecedents similars als ara investigats, ja que va ser detingut en 2006 per la mateixa mena de delicte.
Gràcies a la investigació, els agents han pogut demostrar el seu enriquiment econòmic, mitjançant l’explotació sexual de dones, sent el seu modus operandi el següent:
Les víctimes, que eren captades a través d’una àmplia xarxa d’anuncis publicats en webs especialitzades en serveis de prostitució, provenien, en la seua majoria, de tercers països, com Paraguai, Veneçuela, República Dominicana, Colòmbia, Mèxic, Romania, Bulgària i Rússia, encara que també es té constància de víctimes espanyoles.
Per a aconseguir el consentiment de les dones, el dirigent de l’organització indagava, prèviament, sobre els possibles factors més vulnerables de totes elles, bé podria ser l’econòmic o la falta d’arrelament i altres qüestions d’índole personal.
Com a exemple, només en 2019 s’ha comptabilitzat un total de 25 dones, les que han sigut objecte d’explotació sexual per part de l’organització, tant en l’esmentat pis de Castalla (oferit en l’extensa xarxa d’anuncis web, administrats personalment pel dirigent) com en els domicilis particulars dels clients, als quals algunes d’elles es desplaçaven.
Això era així per a assegurar-se el màxim rendiment econòmic dels serveis sexuals que li reportaven les dones, sent el radi del “servei sexual a domicili” bastant ampli, abastant localitats com Alacant, Sax, Banyeres de Mariola, Villena, Alcoi, Muro de Alcoy, Xixona, el Camp de Mirra, Ibi fins i tot Caudete (Albacete).
Per a això, l’organització comptava amb fins a 3 individus, que exercien les funcions de xofer de les dones, les 24 hores al dia.
Continuant amb la investigació, es va poder esbrinar l’existència de 2 dones, de nacionalitats romanesa i cubana, que exercien el paper de “madame”.
A través d’elles dos, el principal dirigent efectuava els controls necessaris sobre la resta de dones del pis, quant a distribució, organització, duració i comptabilitat dels serveis realitzats, així com també donava les ordres i instruccions relatives als serveis sol•licitats a domicili.
Un negoci molt lucratiu
Els investigadors de la Guàrdia Civil han pogut conéixer, gràcies a la minuciosa anàlisi i estudi econòmic d’aquesta persona que, en una dels seus comptes bancaris, havia ingressat, en un període de tan sols 10 mesos, la xifra de 20.000 euros, provinents de la prostitució.
A això cal sumar que el cap de l’organització, per a obtindre més rendiment si cap del seu negoci sexual i, amb això, majors beneficis econòmics va instaurar, entre els clients sexuals, un negoci paral•lel, de tràfic de drogues (cocaïna).
Per a això, es va valdre de la col•laboració d’un septuagenari de la localitat d’Ibi, que s’encarregava de realitzar la distribució als consumidors habituals els qui, via telefònica, li sol•licitaven la droga, les 24 hores del dia i des de totes les localitats de la comarca de la Foia de Castalla.
Ja en l’última fase de la investigació, el cap va decidir obrir un bar, en la localitat d’Ibi, en el qual poder continuar traficant amb cocaïna i, a més, a través d’aquest negoci “legal” poder blanquejar els diners obtinguts gràcies a les seues diverses activitats delictives.
Amb tota aquesta informació, els agents van decidir realitzar l’entrada i registre dels 3 llocs relacionats amb l’organització: el pis de Castalla, el bar d’Ibi i un altre pis més, a Ibi.
En ells, s’ha intervingut un total de 40 grams de cocaïna en roca, 10 grams de cocaïna en dosi, disposades per a la seua venda, divers material per al tall (adulteració) i manipulació de cocaïna, 86 viagras masculines i 12 femenines, 11 telèfons mòbils i 2890 euros en efectiu (més els seus 7 comptes bancaris bloquejats, arran de la investigació). A més, els agents han intervingut abundant documentació, que continua sent analitzada.
Fins al moment, s’ha detingut a un total de 6 persones: 5 homes, 2 italians i 3 espanyols, d’entre 72 i 46 anys i 1 dona, romanesa de 31 anys. La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarten noves detencions.
Als detinguts se’ls imputa els delictes d’explotació sexual, contra la salut pública (tràfic de drogues), blanqueig de capitals, contra el dret dels treballadors i el d’organització criminal.

Tots ells ja han sigut posats a la disposició de l’Autoritat Judicial, ingressant a la presó preventiva dues d’ells, els considerats com els principals caps (un italià i un espanyol) i quedant els 4 restants en llibertat provisional amb càrrecs, a l’espera de judici.
En l’operació han col•laborat, a més, l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil d’Ibi, l’Equip contra el Crim Organitzat (ECO) i la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), tots dos de la Comandància d’Alacant i el Servei Cinológico (de les Comandàncies d’Alacant i Madrid).