Home Foia de Castalla Les Jornades Micològiques tornen a Ibi en la seva catorzena edició amb...

Les Jornades Micològiques tornen a Ibi en la seva catorzena edició amb un ampli programa d’activitats

815
0
SHARE
sdr

Les Jornades Micològiques tornen a Ibi en la seva catorzena edició amb un ampli programa d’activitats que es realitzaran del 25 d’octubre a l’1 de desembre, principalment en el Museu de la Biodiversitat. Els amants de la micologia tindran al seu abast una gran quantitat d’accions lúdiques i formatives per gaudir i aprofundir encara més en aquest camp tan apassionant per a moltes persones.

La programació s’iniciarà amb la inauguració el divendres 25 d’octubre de les Exposicions Micològiques i Fotogràfica, a les 20’00 h, a les instal•lacions del Museu de la Biodiversitat. En el mateix cap de setmana, el diumenge 27 d’octubre, es reunirà el jurat per decidir el guanyador del Concurs Fotogràfic, a les 110’00 h. El dimecres 30 d’octubre, a les 20’00 h, tindrà lloc el Taller teòric-pràctic “Ús d’aplicacions GPS al mòbil”, a càrrec d’Aaron Faus, membre de ASOMA i aficionat al senderisme.

La ja tradicional Excursió Micològica, organitzada per ASOMA, es realitzarà el diumenge 3 de novembre, a un lloc i hora de eixida per determinar segons la climatologia. El dijous 7 de novembre, el Cine Club Layndon projectarà el documental micològic “Estranys partits- Els secrets de la naturalesa”, amb posterior diàleg obert, a les 20’00 h, al Teatre Rio.

El gruix de les activitats serà la Fira Micològica el dissabte 9 de novembre, al Museu de la Biodiversitat d’Ibi. Mercat de tota mena de productes relacionats amb els fongs: bolets silvestres i cultivades, fresques i conserves, artesania (cistelleria, navalles, maquetes, …) amb presència de diferents Associacions Micològiques del sud-est i llevant d’Espanya. La jornada constarà de balls populars, amb Amics de les Muntanyes; visita guiada a l’exposició micològica; Identificació de bolets a l’estand de ASOMA; taller familiar “Els fongs, aquesta altra Biodiversitat”, a càrrec del museu; els bolets del gourmet “taller gastronòmica, cuina en directe”; dinar popular i taula rodona “Micologia i Turisme”.

A més, després de la Fira Micològica, el diumenge 10 de novembre, es realitzarà una nova excursió micològica i el dimecres 13 de novembre hi haurà una Xerrada-taller “Introducció al cultiu de bolets”, dirigida pel biòleg Rubén Mendoza. El dissabte 16 de novembre ASOMA organitza l’excursió micològica amb assistència d’un micòleg per a la identificació de les espècies trobades. El diumenge 24 de novembre, es tindrà l’oportunitat d’assistir a una nova excursió micològica amb concurs i per finalitzar les jornades d’aquest any, l’1 de desembre es realitzarà un Taller Gastronòmic i lliurament de Premis del Concurs Fotogràfic a la Fàbrica Rico, a les 11’30 h.