Home Castalla La seu d’Actiu, l’edifici empresarial més saludable d’Espanya i el segon a...

La seu d’Actiu, l’edifici empresarial més saludable d’Espanya i el segon a Europa

914
0
SHARE

La seu d’Actiu a Castalla s’ha convertit en el cinquè complex del món a rebre el certificat Well v2 Platí i el primer edifici industrial al món en sumar les dues certificacions, Llegiu i Well Platí, que acrediten la seu de la companyia com un espai saludable i sostenible, que vetlla pel benestar de les persones que treballen al seu interior i té cura del seu entorn en el seu exterior.
La Certificació Well v2 Platí, atorgada pel WellBuildingInstitute (IWBI) i auditada en Actiu per CBRE, acredita mitjançant un sistema de punts per a edificis i comunitats en quina mesura aquests espais estan construïts per garantir la salut i benestar dels seus ocupants, valorant aspectes tan concrets com la il•luminació, la temperatura i fins i tot l’estat d’ànim de les persones. Aquesta acreditació, al costat de l’aconseguida el 2017 quan la seu de l’empresa a Castalla va consolidar la seva Certificació LEED Platí (prèviament Llegiu Or en 2011) per l’arquitectura sostenible del seu parc, la converteixen en la primera indústria del món a sumar aquests dos reconeixements internacionals.
La filosofia d’Actiu, basada en el disseny i equipament d’espais de treball sostenibles i saludables, reforça ací els seus valors a implementar des del cor de l’empresa, la seva pròpia seu corporativa. Unes instal•lacions que no només compleixen amb excel•lent amb les exigències d’arquitectura sostenible – com demostren la certificació LEED Platinum de 2017 que concedeix el USGBC US Green Building Council – sinó també vetllen pel benestar dels seus empleats.
Ara, amb WELL, Actiu fa un pas més i s’ha centrat a l’interior de les seves instal•lacions del seu Parc Tecnològic, en aspectes vinculats amb la salut i el benestar de les persones que treballen en aquest espai, i que inclouen des de les condicions de la il•luminació, la temperatura i el moviment a l’estat d’ànim dels empleats, en línia amb la filosofia Cool Working de la marca.
“Invertir en salut i en benestar és invertir en vida. Les empreses necessiten aquest dinamisme i aquest valor humà. I això s’aconsegueix cuidant i estimulant a les persones a través de l’espai. La Certificació WELL té en compte el benestar físic, però també l’emocional. I tot el que tingua a veure amb el cor i amb els sentits és vida. Vida per als empleats i també per a les empreses “, explica Soledat Berbegal, Consellera i directora de reputació de marca a Actiu.

Aplicar els principis de la Certificació WELL a la seu del Parc Tecnològic Actiu ha suposat un exercici de reflexió que s’ha traduït en millores i ajustos en els espais de treball. Aquesta experiència aporta a Actiu un coneixement i un bagatge que li permetrà implementar aquests mateixos valors i principis en els projectes d’interiorisme i equipament que aborda per als seus clients.