Home Alcoi Les obres ‘Ambulant’ i ‘Hanle’ guanyen a les categories ‘Públic Familiar’ i...

Les obres ‘Ambulant’ i ‘Hanle’ guanyen a les categories ‘Públic Familiar’ i ‘Públic General’ en la 31a edició dels Premis Mostra de Teatre d’Alcoi 2022

116
0
SHARE
Ambulant de La Fam Produccions.
Ambulant de La Fam Produccions.

Les obres ‘Ambulant’, de la companyia La Fam i ‘Handle’, de la companyia Leamok, han sigut reconegudes com a millors muntatges en les categories respectives de Públic Familiar i Públic General, en l’edició 2022 dels Premis Mostra de Teatre d’Alcoi. Ambdós muntatges estan viatjant arreu dels teatres de tot l’Estat amb molt bona acollida per part del públic.

Ambulant és un espectacle de circ de sala, que busca recuperar l’estètica i les tècniques tradicionals d’aquest món tan especial. A partir d’ací, la reconeguda companyia castellonenca La Fam, dirigida per Sergi Heredia, molt coneguda pels espectacles de carrer, ens obre la mirada amb un punt nostàlgic, però que atrapa l’espectador i el fa viure i gaudir amb tota la poesia que ens pot oferir la màgia dels circaires.

Hanle‘ és una proposta pensada especialment per a les generacions joves, a partir d’una referència del Hamlet universal, però totalment reconstruïda amb elements de la cultura d’internet, la urbana i la japonesa, que es combinen per dinamitzar la història amb fons de trap i daikido. Després del Lázaro multipremiat i en gira ininterrompuda, ara Roberto Hoyo ens acosta a un univers shakespearià des d’un punt de mira com ningú esperava.

La selecció de les obres d’aquest Premi Mostra de Teatre es realitza cada any per votació dels responsables de sales teatrals del Circuit Cultural Valencia entre les companyies procedents de la Comunitat, i s’ha compartit amb aquest col·lectiu de gestors i gestores culturals en l’assemblea anual celebrada aquest mes. Les companyies guardonades reben la calavera de Yorick, objecte simbòlic dels Premis, com a tancament de cada edició de la fira valenciana d’Arts Escèniques.