Home Alcoià Les obres de la xarxa d’ecoparcs avancen a bon ritme amb els...

Les obres de la xarxa d’ecoparcs avancen a bon ritme amb els projectes de Muro d’Alcoi, Ibi i Xixona

0
SHARE
Obres de l'Ecoparc a Muro d'Alcoi
Obres de l'Ecoparc a Muro d'Alcoi

Les instal·lacions estan actualment operatives mentre s’ultimen els treballs i estaran totalment finalitzades abans que acabe l’estiu

Les pròximes actuacions consisteixen en l’adaptació dels ecoparcs de la Torre de les Maçanes i Benilloba

La posada en marxa de la xarxa consorciada d’ecoparcs del Consorci Terra comença a ser ja una realitat amb la realització de les obres dels ecoparcs, actualment operatius, de Xixona, Ibi i Muro d’Alcoi. Els treballs d’aquestes instal·lacions estaran totalment ultimats abans que acabe l’estiu, i li seguiran els d’adaptació dels ecoparcs de la Torre de les Maçanes i Benilloba, la construcció dels nous d’Agost i Mutxamel, i l’àrea d’aportació de Beniarrés.

Per a juny de 2024 s’hauran ultimat totes les infraestructures previstes, formades per 14 ecoparcs fixos de diferents tipologies en funció del nombre d’habitants als quals presta servei (7 de tipus D, 2 de tipus C i 5 de tipus B) i 5 àrees d’aportació que se situaran en la zona del Xarpolar.

Huit d’ells són de nova construcció, que se sumen als ja existents de Sant Vicent del Raspeig, Xixona, Muro d’Alcoi, Ibi, Benilloba i la Torre de les Maçanes. Aquests seran objecte de reformes per a adaptar-los a la normativa i a la tipologia corresponent i que defineix el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV), passant a ser instal·lacions molt més modernes.

Respecte a les unitats mòbils, el Consorci ja disposa de tres unitats, que són les estan en marxa, i que van ser adquirides amb subvencions del Ministeri per a la Transició Ecològica i de la Conselleria d’ Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual cosa s’ha minimitzat el cost final del contracte. Durant tot l’estiu estaran operatius per a facilitar la labor de reciclatge als veïns durant l’època estival i els horaris de la qual es poden consultar en la web del Consorci i en les xarxes socials.

Les obres dels ecoparcs de Xixona i Ibi ja estan pràcticament acabades i les de Muro d’Alcoi van començar el passat 13 de juny i està previst que finalitzen a mitjan agost.
Els treballs de Muro d’Alcoi inclouen l’obertura d’una eixida per la part superior de l’ecoparc perquè el circuit siga lineal, de manera que s’entre d’una banda i s’isca per l’altre; la reparació de la marquesina actual i la construcció d’una nova; la realització de murs per a augmentar el nombre de contenidors disponibles i, per tant, la varietat de residus admissibles; la instal·lació d’una bàscula de camions que permetrà traçar l’eixida dels residus fins als diferents gestors; la reparació dels accessos, i la instal·lació de cartelleria, entre altres actuacions.

Així mateix, els pals de subjecció de la cartelleria de tota la xarxa d’ecoparcs, així com el recobriment de la marquesina de residus especials de l’ecoparc de Xixona, s’ha fet o es farà amb plàstic reciclat en línia amb el model de circularitat en el qual es treballa des del Consorci Terra per a avançar cap a un futur verd i sostenible.

El Consorci Terra està format per municipis de les comarques del Comtat i part de l’Alcoià i l’Alacantí: Agres, Alcoleja, Alcosser de Planes, Alfafara, Almudaina, l’Alqueria d’Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, Millena, Muro d’Alcoi, l’Orxa, Plans, Quatretondeta i Tollos, al costat d’Alcoi, Benifallim, Ibi, Penàguila, Tibi, Agost, Aigües, Busot, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, la Torre de les Maçanes i Xixona. Al costat d’aquestes 37 entitats locals, són membres del Consorci Terra, la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial d’Alacant.