Home Alcoià L’atur creix en 62 persones en juny degut a la destrucció d’ocupació...

L’atur creix en 62 persones en juny degut a la destrucció d’ocupació al sector serveis en l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla

459
0
SHARE
Dades de l'evolució de l'atur pertanyents al mes de maig a la muntanya alacantina.

El sisé mes de l’any ha deparat dades negatives per a la creació d’ocupació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És una època en la que el sector serveis comença a contractar cambrers i cuiners per a abastir la demanda dels turistes a una província com Alacant. No obstant, això sòl ocórrer més en les destinacions de costa que a les comarques de la muntanya alacantina.

Les dades del Labora per al mes de juny així ho reflexen. I és que les 32 localitats que composen l’interior alacantí han vist com 62 persones més que en maig es troben sense ocupació. És precisament el sector serveis el que ha aglutinat la meitat dels llocs de treball destruïts durant el darrers, si bé tots els sectors productius a excepció de l’agricultura han patit davallades en l’ocupació.

Per localitats, és la ciutat d’Alcoi la que més llocs de treball ha destruït amb 67 menys, seguida de Castalla amb 15 i Ibi amb 11. En el costat contrari -el de la creació d’ocupació- es troben poblacions com Tibi, Muro i Onil, amb 11, 8 i 7 aturats menys que en el mes de maig respectivament. Cap de les localitats que resten a la muntanya alacantina ha creat o destruït més de 5 llocs de treball durant el darrer mes.

Menys persones amb prestació

A hores d’ara són 9.990 persones considerades com a població activa les que es troben sense treball a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Una zona on els efectes de la reforma laboral de l’actual govern segueixen reduïnt la temporalitat dels contractes, ubicada en torn al 60%. Cal destacar que a localitats com Ibi, la xifra de persones que rep prestacions per desocupació s’ha reduït en 44 persones. Una dada que arriba a les 24 persones en Alcoi i a les 13 en Castalla.