Home Alcoi Les obres per a instal·lar el Museu de Camilo Sesto a Alcoi...

Les obres per a instal·lar el Museu de Camilo Sesto a Alcoi començaran la segona quinzena d’octubre

0
SHARE
L'edifici que donarà cabuda al futur Museu de Camilo Sesto a Alcoi.
L'edifici que donarà cabuda al futur Museu de Camilo Sesto a Alcoi.

La Junta de Govern celebrada el dilluns al l’Ajuntament d’Alcoi ha ratificat l’adjudicació definitiva de la rehabilitació i millora accessibilitat de l’edifici situat en El Camí 44, que acollirà el futur Museu de Camilo Sesto. Aquest és un expedient que ha costat de tramitar després de diversos requeriments de nova documentació al licitador.

L’import total dels treballs ascendeix a 185.691,62 euros i el termini d’execució és de 9 mesos. Les obres començaran la primera quinzena d’octubre i inclouran una millora aportada per l’empresa, actuant en les bigues del faldó de la coberta al pati.

L’actuació que es durà a terme suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat. També es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents. Paral·lelament s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut el futur museu que la ciutat dedicarà a l’alcoià més universal: Camilo Sesto.

Fons museístic augmentant

Cal tindre en compte Alcoi ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest futur museu. En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l’important contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món.

La posada en marxa del Museu Camilo Sesto és un gran projecte que servirà per a homenatjar a un alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat, perpetuant d’aquesta manera la seua presència a Alcoi. A més, permetrà la recuperació d’un edifici patrimonial, que va ser construït entre els anys 1879 i 1880. Durant anys, l’immoble va acollir l’antic asil i compta amb diferents estades. Actualment en una part es situa la reconeguda sala d’exposicions La Capella, i en els dos espais restants es disposaran la futura pinacoteca de la ciutat i el museu de l’artista.

Proper a les rutes de l’artista

La ubicació del mateix museu permetrà al visitant gaudir també de dos enclavaments molt pròxims dins d’una ruta per escenaris de la ciutat que formen part de la vida de l’artista, com són el col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer i el parc de la Glorieta, on va cursar els seus estudis i va començar a cantar. A més, es troba de camí cap al cementeri Sant Antoni Abat, on descansa el cantant; i lloc en el qual la família de Camilo Sesto construirà un mausoleu en el qual repose definitivament, per al que l’Ajuntament els ha cedit una parcel·la.

“Amb el seu museu, comptarem amb una extraordinària atracció turística unida a l’alcoià més universal i acomplirem el seu desig de tindre un museu dedicat a ell en la ciutat on va nàixer. Són moltes les persones, de diferents parts del món, que contacten amb l’Ajuntament mostrant el seu interés per a vindre a Alcoi atretes pel que representa Camilo Sesto”, ha indicat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.