Home Alcoià Les plataformes per la dependència de la Comunitat estableixen el seu rumb...

Les plataformes per la dependència de la Comunitat estableixen el seu rumb per a 2020 a Cocentaina

810
0
SHARE

L’augment del nombre de persones que necessiten cures específiques i especialitzades degut a la seua situació de dependència, afegida a la manca d’ajudes per a aquests col·lectius, van provocar fa 13 anys l’aparició de tota una xarxa de plataformes en defensa de la dependència. La llei que fonamentava la l’atenció a aquestes persones va ser aprovada per unanimitat al Congrés, tot i que els retalls derivats de la crisi econòmica la van deixar en poc més que paper mullat.

Ara, 13 anys després, plataformes de tota la Comunitat Valenciana s’han donat cita a Cocentaina. La capital del Comtat ha valgut com a punt de concentració per als representants de cadascun d’aquests ens, repartits per totes les comarques de la regió. La trobada ha valgut per a orientar l’acció del col·lectiu per a enguany, després d’haver corroborat la milloria en la gestió en la dependència des del canvi de govern valencià al 2015.

Tot i això, les plataformes no es relaxen i continuaran durant 2020 reivindicant tot allò que consideren lògic per a fer digna la vida dels dependents. Així, una de les principals demandes cap a l’administració és la necessària reducció de les llistes d’espera per als usuaris dependets, així com la tornada dels copagaments que va eliminar des del 2015 el Govern del Botànic.

Aquestes plataformes també demanen que es reconega i fomente la figura de l’assistent personal. Un recurs que consideren bàsic per a que els familiars de persones dependents puguen tenir un respir en l’atenció dels seus sers volguts. Altre dels cavalls de batalla per al present exercici sera l’augment de les places per a dependents a centres de dia o bé ocupacionals, així com l’ampliació del nombre d’habitatges tutelats en els que es puga dignificar la vida dels dependents.