Inici Destacats Centenars de murers protesten pel nou retard del Bracal amb suport del...

Centenars de murers protesten pel nou retard del Bracal amb suport del director d’Infraestructures

173
0
COMPARTIR

El projecte per a construir el nou col·legi Bracal a Muro haurà de tornar a ser adjudicat després de que l’empresa es saltara les condicions del plec. Un fet que retardarà al menys un any el demandat centre i que ha tret al carrer a centenars de murers per a reivindicar-lo. Per primera vegada han comptat amb suport institucional, ja que el retard prové, en aquesta ocasió, de la concessionària i no de l’administració.

Al mes de setembre, la vila de Muro veia més prop com es començava a donar solució a una de les principals mancances de la localitat. Llavors, la Conselleria d’Educació anunciava la construcció del nou col·legi Bracal, que acabaria amb 12 anys d’alumnes de la població donant classe en aules prefabricades. El nou centre deuria d’estar llest per a albergar classes cara al curs 2020-2021, però la posició de l’empresa concessionària ha obligat a Infraestructures a prendre cartes en l’assumpte. Tant que l’empresa, que demanava canvis inassolibles als treballs, ha vist cancel·lat el projecte que va guanyar en concurs.

La notícia ha caigut com una gerra d’aigua freda a la localitat del Comtat, que de nou s’ha bolcat en reivindicar la fi d’una situació que porta anys indignant als seus veïns. Centenars d’ells s’han concentrar a la Plaça del Matzem murera per a exigir solucions a un problema que lastra ja a vàries generacions d’estudiants a la població. Entre càntics i pitades, alumnes, pares, professors, veïns i representants polítics han exigit que el projecte es duga endavant a la major celeritat possible.

Per primera vegada en la història d’aquest conflicte, els veïns de Muro han rebut el suport institucional per a reivindicar la construcció del nou Bracal. El Director General d’Infraestructures de la Generalitat, Víctor Garcia, ha fet costat a la protesta abans de reunir-se amb els actors de l’àmbit educatiu murer. A ells els ha traslladat el fet de que el departament que dirigeix és altre dels afectats per l’incompliment de la concessionària, que en 5 mesos únicament ha executat 50.000 euros dels 5 milions en els que està quantificat el projecte. El procés de construcció del nou centre es veurà retardat, com a mínim vora un any més d’allò previst dins d’un procés pel que Generalitat demanarà compensacions a l’empresa.

Una sonora xiulada ha tornat a ser el so de la indignació per part de tota la vila de Muro respecte al nou Bracal.