Home Societat Les temperatures extremes i el mosquit tigre, dos dels perills de l’estiu...

Les temperatures extremes i el mosquit tigre, dos dels perills de l’estiu a la muntanya alacantina

884
0
SHARE

Calor extrem i mosquits són dos dels companys de l’estiu, però que també poden provocar greus problemes de salut. Per a prevenir els efectes de les altes temperatures i impedir el fet de que el mosquit tigre puga transmetre infermetats, el Centre de Salut Pública de l’Àrea d’Alcoi ha llançat una sèrie de consells que tant els ciutadans com les administracions han de tenir en compte.

L’estiu és l’època de l’any més esperada per a moltes persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El bon oratge anima a eixir al carrer, els estudiants tenen vacances i també la immensa majoria dels treballadors. Però els principals elements que caracteritzen aquesta estació de l’any també suposen alguns dels seus principals riscos que afecten a tota la població, però especialment a alguns trams o col·lectius. És per això pel que el sistema de salut ha llançat una sèrie de recomanacions i alertes cara a l’estiu, ara que arriben els seus dies més calorosos.

El principal dels riscos el composen les altes temperatures que es registren en les 3 zones climàtiques diferenciades que existeixen a l’interior alacantí, i que difereixen entre elles. El col·lectiu de la Tercera Edat, així com els malalts crònics, els xiquet menors de 4 anys o les embarassades són els principals afectats per la calor de l’estiu, pel que especialment ells han de seguir una sèrie de consells per a prevenir riscos. Menjar poc copiós, mantenir-se hidratat, evitar l’exposició contínua al sol i sobre tot vigilar als majors i treballadors a l’aire lliure són alguns d’ells.

D’altra banda, les altes temperatures faciliten la proliferació del temut mosquit tigre, originari de lars tropicals però que ja forma part de la fauna de les comarques entre els mesos de maig i octubre com a mínim. Aquest insecte és vector de patologies alienes a aquesta zona i que poden causar seriosos entrebancs al sistema de salut si es destapen contagis d’infermetats com el dengue. Per això, des del Centre de Salut Pública del Departament d’Alcoi recomanen prestar atenció a aquells punts on s’acumule aigua, medi en el qual es reprodueixen els mosquits tigre. Una vigilància que ha de dur-se a terme a les llars particulars, i també per part dels serveis municipals dels ajuntaments de la zona.

Aquests consells busquen evitar casos de colps de calor, deshidratacions o contagis, per als que està preparat el sistema de salut en l’àrea de la muntanya alacantina.