Home Destacats Les tres províncies valencianes acorden fer front comú per a dinamitzar el...

Les tres províncies valencianes acorden fer front comú per a dinamitzar el turisme a la Comunitat

366
0
SHARE

Els principals ens relacionats amb el món del turisme a la Comunitat Valenciana han signat un acord que suposa abandonar la competència en matèria turística entre destinacions de qualsevol de les 3 províncies. Aquest paràmetre serà substituït per la col•laboració per a dinamitzar un sector capital per a l’economia valenciana. I tot amb un ull posat en la sostenibilitat mediambiental del sector.

El sector del turisme és estratègic a la Comunitat Valenciana, però no sempre els seus actors han anat de la mà per a optimitzar l’arribada de més visitants a terres valencianes. La competència estre destinacions ha sigut històricament la tònica habitual en aquest sentit. Però Fitur 2020 ha suposat un gir en aquesta política a la regió.

Des de la Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana es porta temps treballant amb les diputacions de les 3 províncies valencianes per a establir formes de cola•laboració que desplacen a les de competició en destinacions turístiques valencianes. L’objectiu és que cadascuna d’elles puga completar a les altres per a crear sinèrgies capaces d’incrementar la xifra d visitants a totes les poblacions.

La present edició de Fitur, que arriba a la seua edició número 40, té molt present la realitat climàtica. Més encara després del pas del temporal ‘Glòria’ per terres valencianes. Per això, des de l’acord entre les diputacions i Generalitat es pretén també incentivar la posada en marxa d’iniciatives turístiques que tinguen l’atenció posada en que la dinamització turística valenciana orbite sobre paràmetres de sostenibilitat.