Home Castalla Les vaques tornen a recórrer el centre de Castalla durant el Mig...

Les vaques tornen a recórrer el centre de Castalla durant el Mig Any de Vaca

0
SHARE

Les Festes de Vaca són les més participatives que es celebren al llarg de l’any a la ciutat de Castalla. Tot i que la població també celebra els Moros i Cristians, el caràcter no afiliatiu de la Vaca provoca que la participació siga major en aquests festejos. Tant que -inclús i des de fa anys-, les Festes de Vaca, com els Moros i Cristians, celebren també el Mig Any de Vaca amb el que es commemora el pas de l’equador del calendari fester.

Aquesta celebreació tindrà lloc durant les jornades de dissabte 15 i diumenge 16 de febrer a la capital de la Foia. A més, les celebracions tindran una programació que porta uns anys incrementant-se. Si fins fa 2 exercicis el Mig Any de Vaca es centrava en crear festers d’aquesta vessant entre els més joves a través d’activitats pensades per a ells, des de llavors el Mig Any de Vaca es pareix més a les pròpies Festes, que es celebren al mes d’agost.

De fet, ja l’any passat aquests animals van eixir als carrers de l’extraradi castellut per a simular els dies en que la localitat es bolca amb aquests festejos en ple estiu. Hi hauran fins a 3 sessions de vaca en els horaris habituals de vesprada i nit, amb la novetat de que les bèsties recorreran no l’extraradi, sinó els carrers cèntrics de Castalla. L’objectiu de situar la Festa en ple centre de la població respòn a l’intent de fer-la encara més participativa i accessible per a tothom.

Per a aconseguir-ho, l’Ajuntament va a instal·lar llotges i proteccions per a que qualsevol veí de Castalla o de les localitats dels voltants puga gaudir d’aquesta tradició de la localitat. Totes elles estaran disponibles a preus populars. A més, per a garantir una ràpida atenció sanitària en cas de que es produisquen ferits, l’organització ha disposat dos unitats del SAMU repartides pel circuit.