Inici Alcoi L’esborrany de pressupost per a Alcoi decreix un 7% pel Pla Edificant...

L’esborrany de pressupost per a Alcoi decreix un 7% pel Pla Edificant però augmenta en Personal

277
0
COMPARTIR

El govern alcoià ha presentat la seua proposta per a aprovar el pressupost municipal per al 2020. Un document que redueix inversions i que suma 59,8 milions d’euros amb una ostensible reducció en inversions, que ja estan executant-se amb el Pla Edificant. La idea de l’equip de Francés és aprovar el document en el plenari del mes de febrer, després de negociar-lo amb l’oposició.

Alguns dels ajuntaments de l’interior alacantí ja tenen aprovat el seu pressupost per al present exercici. El document permet activar les línies estratègiques que cada equip de govern té per al 2020, desbloquejant l’acció municipal. Ara és l’equip de govern de la ciutat d’Alcoi qui ha presentat el seu esborrany, que ja obra en mans dels grups de l’oposició. La proposta dels socialistes alcoians suposa continuar en la línia encetada fa 2 legislatures, i que privilegia les inversions en serveis socials. Un pressupost, defenen, ajustat als requisits establerts pel govern central.

El document presentat ascendeix a 59,8 milions d’euros, xifra que suposa un 7% menys respecte al de 2019. Açò es deu a l’eliminació de les inversions que l’any passat sí estaven previstes dins del Pla Edificant, i que enguany ja estan executant-se. La partida d’inversions es veu així reduïda dels 12 als 5,6 milions, entre els que destaca el 1,1 milió d’euros destinats a activar el projecte de l’Illa de Rodes. Tot en un pressupost que està sota un pla d’ajust arrel dels impediments de gastar en allò que necessita el Consistori, i que conclourà en 2021, seguint les dades del 2019 i el 2020.

L’esborrany dels pressupost per a 2020, que el govern alcoià vol aprovar en el plenari de finals de febrer, també inclou 5,5 milions destinats a Serveis Socials. Francés i el seu equip estan oberts, afirmen, a escoltar i negociar les propostes de l’oposició. El document preveu també ajudes per a dinamitzar el comerç a diferents barris de la ciutat, com el Centre o Batoi, així com actuacions urbanístiques per valor de 500.000 euros en La Sang, Benissaidó o Sant Pancraç. La partida que més creix és la de personal, amb un esforç rècord d’1,8 milions d’euros orientat a augmentar els planters de Policia Local, Serveis Socials i Educació. Medi Ambient o Urbanisme són altres de les àrees fortes de la proposta de pressupost dels socialistes, que necessita un vot més per a rebre el vist i plau del plenari.

El Museu de Camilo Sesto compta amb una partida en 2020 per a estudiar com posar en marxa la infraestructura a la ciutat, dotada amb 50.000 euros.