Home Cultura L’Espai d’Art Arpella de Muro acull una mostra sobre la reivindicació artística...

L’Espai d’Art Arpella de Muro acull una mostra sobre la reivindicació artística de la llibertat durant el Franquisme

736
0
SHARE

El passat divendres dia 25 de setembre va ser inaugurada en Muro, a la sala Espai d’Art l’Arpella l’expossició ‘Artistes de l’exili i la lluita’, una selecció de la col·lecció privada de l’artista i veí de Cocentaina Luis Ardevínez.

La sala està equipada i és suficientment espaiosa per a mantenir les normes de seguretat contra la pandèmia que estem travessant. Són condicions imprescindibles per a no aturar en cap moment l’activitat cultural a tots els pobles. La difusió cultural és per als convocants del Fòrum per la Memòria Històrica de Cocentaina una dinàmica que mai es deu aturar.

L’acte inaugural ha estat conduït per Quique Pasqual, Regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Muro i en ell ha intervingut també Ivan Torregrossa, qui va dir què és el Fòrum per a la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina i les seves activitats més immediates.

A l’acte també ha assistit Iñaki Pérez Rico, Director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern Valencià, qui ha animat als organitzadors a que continuen amb actes com aquest, que desperten la consciència social de la història. Tant des de l’Ajuntament de Muro icom des del Fòrum han considerat tindre el suport del govern autonòmic valencià en aquest tipus d’actes com a molt positiu.

El propi artista Luis Ardevínez ha mostrat en la seua intervenció detalls del missatge que transmeten tots i cadascun dels quadres exposats.

“Qualsevol manifestació cultural i en aquest cas artística, com és la pictòrica, representa i és testimoni ben clar del que ha sigut i ha significat la manca de llibertat, afirmen des del Fòrum. “El conjunt exposat canta de manera diàfana el patiment sociològic per on passa la societat quan hi ha carències de llibertat i la dictadura és l’únic pensament que tot ho domina”, sentencien.

La col·lecció  mostra obres d’autors de diferents  estils que hi hagueren a la llarga època del Franquisme. Són autors que tastaren les presons polítiques de Franco o van d’haver-se d’autoexiliar a l’interior reivindicant la llibertat a traves de l’art.

Luis Ardevínez s’ha oferir públicament a fer visites guiades per a joves estudiants i adults en grups reduïts segons el protocol de salut. Visites que podran fer-se tots els dissabtes fins la cloenda de 18:00 a 19:00 hores. L’exposició es podrà visitar fins el 31 d’octubre, en horari de dimecres a dissabte de 17:00 a 21:00 hores, cal fer la reserva al teléfono-whatsApp 673654986.