Home Alcoià L’extrema dreta triomfa en unes eleccions que guanya el PSOE a l’Alcoià,...

L’extrema dreta triomfa en unes eleccions que guanya el PSOE a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

0
SHARE

Les eleccions generals del 10N han mantingut la victòria del PSOE a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, tot i que tant els socialistes com Unides Podem perden vots. Uns vots que recupera el PP, però sobre tot l’extrema dreta de VOX, que s’ha convertit en la tercera força a l’interior alacantí. Ciutadans quasi desapareix del mapa polític mentre Compromís + País no aconsegueix representació a la província tot i mantenir els seus vots.

Aquest 10 de novembre, els electors espanyols han tornat a elegir als seus representants tant al Congrés dels Diputats com al Senat. Unes eleccions que són les quartes del 2019, un factor que s’ha presentat com a determinant a l’hora d’analitzar els resultats. De fet, el fàstic que molts veïns de les comarques senten per tanta votació i la manca de solucions dels polítics han provocat una davallada en la participació. És la primera de les característiques d’uns comicis en els que ha votat un 5% menys de persones a l’interior alacantí, una de les zones més participatives d’Alacant.

Els resultats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla donen com a guanyador al PSOE, que s’ha imposat a bona part de les poblacions, especialment a les més grans. Tot i això, els socialistes s’han deixat un bon grapat de vots que no han afectat a la seua representativitat al Congrés. Per contra, el PP ha reviscolat després d’haver registrat els seus pitjor resultats en les eleccions d’abril, i és la força més votada a algunes de les localitats amb menys habitants de l’interior alacantí. En part, eixos vots provenen de l’hecatombe electoral que ha patit Ciutadans, que es queda pràcticament com un partit residual després de quedar-se quasi amb una sisena part de la representativitat que va obtenir al mes d’abril.

Però si hi ha hagut un partit que ha triomfat en aquests comicis és l’extrema dreta que representa VOX. La formació ha més que duplicat els seus anteriors resultats a base d’un discurs fonamentat en el racisme, l’homofòbia i el masclisme entre altres. La formació ultra s’ha convertit així en la tercera força política més votada a l’interior alacantí, sobrepassant a Unides Podem.

La formació morada és altra de les derrotades en unes eleccions en les que han davallat els seus resultats a bona part de les localitats de l’interior alacantí. Tampoc han sigut massa bons resultats per a Compromís + País, que no ha aconseguit representativitat a la província.

Resta ara per veure si l’amenaça de l’extrema dreta fa que els partits de progrés apropen postures per a formar govern, sense que puga descartar-se pel moment, una nova convocatòria d’eleccions generals.