Home Alcoi L’Hospital Mare de Déu dels Lliris celebra el seu 50 aniversari

L’Hospital Mare de Déu dels Lliris celebra el seu 50 aniversari

967
0
SHARE

L’Hospital Mare de Déu dels Lliris ha celebrat al llarg d’aquest matí als exteriors del centre sanitari el seu 50 aniversari amb una jornada que ha comptat amb un acte de renomenament del Saló d’Actes “Dr. Aniceto Baltasar”, la presentació de cartells del 50 aniversari, un recorregut històric de la sanitat alcoiana fins la inauguració i inicis de l’Hospital i una xarrada que ha servit per recordar aquests darrers 50 anys.

Acte 50 aniversari Hospital Mare de Déu dels Lliris

A més, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat, durant els actes commemoratius del 50è aniversari de l’Hospital Mare de Déu dels Lliris d’Alcoi, el Pla Director del centre sanitari, que preveu una inversió de 81 milions d’euros i un augment de la superfície en un 43%.

El Pla Director recull les millores que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst emprendre a l’Hospital Mare de Déu dels Lliris d’Alcoi i que se substancien a l’ampliació en un 43% de la superfície total de l’hospital, que passarà dels 32.700 m2 actuals a 47.000 m2.

En concret, l’edifici principal d’hospitalització s’engrandirà un 20%. També es preveu la construcció de tres blocs nous. Un acollirà el servei de Diàlisi, ampliat i millorat respecte a l’existent. Una segona construcció es destinarà a millorar les Consultes Externes i a duplicar l’espai d’aparcament actual. A la tercera edificació es traslladaran la cafeteria i els despatxos d’Administració i Direcció.

A més, es reformarà un 60% de l’hospital, uns 18.600 m2 que permaneixen d’origen, i s’escometran obres per optimitzar l’eficiència energètica.

Es tracta d’una actuació ambiciosa i complexa i, com ha avançat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, “les obres de millora i ampliació de l’hospital s’hauran de simultaniejar amb les tasques assistencials, cosa que representa una dificultat important. Per això, s’ha dissenyat un calendari d’actuacions esglaonat, que garantisca fer compatibles les obres i l’assistència, que comença hui i s’aniran fent de manera successiva i ininterrompuda fins a l’any 2032”.

Noves consultes mèdiques i de Pediatria al Centre de Salut La Bassa

L’actuació a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi forma part dels pressupostos per a la província d’Alacant en matèria sanitària, que enguany pugen a 95,36 milions d’euros, un 2.207% més que el 2015.

A les previsions pressupostàries es contemplen així mateix altres actuacions en Atenció Primària, com la reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa, on s’obriran 12 consultes addicionals de Medicina de Família, 12 consultes més d’Infermeria més i 4 de Pediatria, que se sumaran a les existents.

També es preveu que hi haja una àrea d’extraccions i tractaments, una altra d’atenció a la dona, servei de rehabilitació amb gimnàs, punt d’atenció continuada (urgències) i base d’ambulàncies, tant de SAMU com de suport vital bàsic.

El pressupost estimat per a la reforma i l’ampliació del Centre de Salut La Bassa són 8,1 milions d’euros i la licitació de la redacció del projecte i la direcció d’obra es farà aquest mes.

TAC d’última generació

“Tenim molts reptes per endavant, però també tenim la sort de comptar amb el millor equip per afrontar-los, que sou vosaltres, els professionals que amb dedicació i compromís formeu part del personal de l’Hospital”, ha afirmat Miguel Mínguez durant l’acte de conmeració del 50è aniversari del centre sanitari.

“Comptem amb una cartera de serveis i unes instal·lacions de primer nivell, cosa que unida als 1.779 professionals que conformen el departament de salut, permet oferir la qualitat assistencial que mereixen els nostres conciutadans”, ha remarcat el conseller, que ha aprofitat l’efemèride per a cal recordar que el departament ja ha experimentat millores valorades en 13,7 milions d’euros des del 2016.

Així, per exemple, s’ha reformat el servei de Pediatria de l’hospital i s’està instal·lant un TAC d’última generació, que suposa una inversió de 578.000 euros i comporta més seguretat i rapidesa a les proves diagnòstiques.