Home Alcoià L’Hospital Verge dels Lliris descarta diversos casos de Covid-19 però n’investiga altres...

L’Hospital Verge dels Lliris descarta diversos casos de Covid-19 però n’investiga altres dos

0
SHARE

Després de conèixer l’arribada del Covid-19 -més conegut com Coronavirus- a Itàlia, una certa alarma s’ha despertat a tots els països del seu entorn. Tant és així que ciutadans de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que han estat al país transalpí han decidit prendre mesures preventives. Alguns d’ells han passat al llarg del que ha transcorregut de setmana per l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

La seua intenció és sotmetres a proves mèdiques per a descartar la presència de virus en ells. Lògicament, els pacients han sentit símptomes pareguts als de un refredat, coincidents amb alguns dels que provoca el Coronavirus. Tot i això, les proves que se’ls han realitzat han descartat la presència del Covid-19 en ells, pel que tots han sigut enviats a les seues respectives llars. En qualsevol cas, i després del contagi detectat a Castelló, el centre sanitaris els ha pres les dades per si és necessari contactar amb ells. L’Hospital General d’Alacant és qui gestiona el protocol i les accions a desenvolupar a la zona.

La novetat en aquest tema la suposa la recomanació per part dels facultatius a dos persones, un home de 40 anys resident a Alcoi i un altre home natural de Cocentaina. Tots dos han ingressat al centre hospitalari alcoià amb símptomes que s’estan investigant. L’hospital ha dut a terme les proves pertinents als dos pacients, peró fins dijous 27 no arribaran els resultats. Tots dos es troben aïllats als seus domicilis a l’espera dels resultats.

Cal destacar que el Coronavirus, tot i l’alarma provocada, no és més greu que un grip comú. La seua mortalitat, de fet, està molt per davall de les patologies relacionades amb la grip comú que cada hivern afecta a un cert percentatge de la població. Les víctimes mortals del Covid-19 solen ser persones amb altres patologies que els impedeixen lluitar contra el virus. Amb aquestes dades, les autoritats llancen un missatge de tranquilitat, ja que tots els protocols de detecció i atenció estan activats.

La proliferació d’informacions alarmants als mitjans de comunicació és contraproduent per a la societat, ja que eixe nivell d’alarma no està justificat. No és necessari, per tant, acudir a les farmàcies de les comarques en busca de marcarilles, moltes de les quals s’han esgotat a aquests establiments. L’alarma, lamentablement, pareix estar corrent més que les dades i la realitat.