Home Alcoià L’hostaleria de la muntanya considera insuficient reobrir només terrasses al 50% a...

L’hostaleria de la muntanya considera insuficient reobrir només terrasses al 50% a partir del dimarts 2 de març

823
0
SHARE

La millora dels indicadors de seguiment de la pandèmia de coronavirus han revelat que la Comunitat Valenciana ha deixat d’estar en risc extrem de contagi per Covid19. Una situació que també es dona a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla i a nivell nacional. La situació permet que sectors econòmics tan importants com l’hostaleria reprenguen la seua activitat a partir del dimarts 2 de març, després de que el dia anterior finalitzen les restriccions vigents des del 21 de gener per a contenir la pandèmia. A banda de la reobertura de l’hostaleria, també torna l’activitat esportiva a l’aire lliure, però no als gimnasos.

Bars i restaurants podran obrir després de vora mes i mig tancats, amb ajudes que arriben a comptagotes i sense haver deixat de pagar taxes i impostos més enllà de les exempcions decretades per cada ajuntament. Ho faran únicament podent obrir les terrasses a la meitat de la seua capacitat per a mantenir la distància de seguretat. Una capacitat que consideren insuficient si no es complementa amb, al menys, el 30% de la capacitat de la sala. Molts comerços hostalers no tenen terrasses o són insuficients per a generar guanys que facen rentable la reobertura.

Amb aquesta tessitura, molts establiments es pensen si obrir portes de forma immediata o esperar dos setmanes, quant si la situació pandèmica es mantén podrien ampliar-se els aforaments. L’obligació de tancar a les 18 hores, sense poder servir sopars, també lastra la reobertura per a un sector que afirma complir escrupolosament les mesures de seguretat sanitària.

Per part de Sanitat Universal la prioritat és mantenir la salut per davant de l’economia. L’objectiu d’aquesta desescalada -considerada lenta pels hostalers- és no recaure en altre repunt del virus que obligue a tancar de nou tot el sector.