Home Cultura L’iberut Benedicto Ripoll, guardonat amb el Premi Euterpe a la dedicació a...

L’iberut Benedicto Ripoll, guardonat amb el Premi Euterpe a la dedicació a la música de banda

1125
0
SHARE

Aquest dimecres 20 de novembre, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha entregat els seus premis anuals. Coneguts com Premis Euterpe, aquests guardons reconeixen diferents vessants de la música de banda i tot allò que es relaciona amb ella. A més, ho fan en un any especial, ja que es compleixen 20 edicions d’uns premis que reconeixen la tasca de les bandes de música valencianes. La regió es la que més músics censats té a tota Espanya.

Els Premis Euterpe s’entreguen en 6 categories diferents: dedicació a la societat musical, participació federal, institució pública o privada, igualtat de gènere en la música i dos extraordinaris que entrega la junta directiva de la FSMCV. En la primera de les categories s’ha retut homenatge a un dels músics més coneguts d’Ibi: Benedicto Ripoll. Porta quasi tota la seua vida dedicat al Taller de Música Castell Vermell d’Ibi i és ja una de les figutes reconegudes com a personatge destacat de la música valenciana.

Com a curiositat, Bene Ripoll és el compositor de l’Himne a Ibi, que cada es canta a les portes de l’Ajuntament durant el Pregó de les Festes de Moros i Cristians de la vila joguetera. L’acte d’entrega del guardó ha comptat amb presència institucional iberuda en la figura del seu Alcalde, Rafa Serralta.