Home Alcoi Licitades les obres per a millorar l’eficiència energètica de l’antic edifici de...

Licitades les obres per a millorar l’eficiència energètica de l’antic edifici de Cervantes

0
SHARE

Les empreses que vulguen optar a dur a terme el projecte de rehabilitació del Centre Cervantes Jove (CCJ), situat en l’edifici de les antigues escoles de Cervantes al carrer Els Alçamora poden presentar les seues ofertes fins al 7 de febrer.

El preu base de licitació és d’un milió d’euros per a aquest projecte amb el qual es duran a terme les “Actuacions de Rehabilitació i eficiència energètica del Centre Cervantes Jove”. El termini d’execució una vegada siguen adjudicades serà de 9 mesos.

Recordem que va ser seleccionat dins de les “Actuacions Urbanes” de la Vicepresidència Segona, Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. D’un total de 450 sol·licituds, es van aprovar 70 projectes per a tota la Comunitat Valenciana entre el qual es troba el projecte alcoià amb una subvenció autonòmica del 35% és a dir 350.000 euros.

Així mateix, també s’inclou en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat Alcoi Demà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del programa Operatiu Pluriregional d’Espanya 2014-2020. El percentatge de finançament d’aquesta línia és del 50%. La resta de l’import del contracte, és a dir, el 15%, es finançarà amb mitjans propis.

L’edifici de Cervantes acull en l’actualitat a la Regidoria de Joventut, l’Espai Jove, el Club Jove, l’Escola Municipal de Teatre, la seu del CLIA, el programa APSI d’assessorament psicològic per a joves, l’aula Pi i els tallers d’ocupació. Es tracta d’un edifici singular de dues plantes construït entre 1924 i 1925 per Vicent Pascual i Pastor, d’estil eclèctic.

L’edifici que es troba dins del Catàleg d’Edificis d’Interés va ser rehabilitat per un Taller d’Ocupació en 2104 i inaugurat per l’Ajuntament d’Alcoi com a Centre Juvenil en 2015. En 2019 s’aconseguia homologar les instal·lacions per part de Labora per a poder impartir tallers d’ocupació, el programa “Et formem” i “T’Avalem” així com als certificats de professionalitat de la Generalitat Valenciana.

La regidora de joventut, María Baca, destaca que “Les obres que suposaran canviar les finestres, millorar l’aïllament i la climatització, milloraran el dia a dia de tots els usuaris dels diferents serveis de joventut i educació que oferim en l’edifici de Cervantes. Una obra amb un cost elevat, però molt necessària i que una vegada acabada ens permetrà tindre un edifici fonamental per a desenvolupar les polítiques municipals de joventut”.

Es pretén dur a terme actuacions de rehabilitació i millora de l’eficiència energètica de l’edifici al mateix temps que es manté els elements de protecció i ornamentals de l’edifici, atenent la seua catalogació (fitxa 156 del Catàleg d’Edificis d’Interés del Pla General d’Ordenació Urbana d’Alcoi).

En concret les obres de millora es divideixen en quatre blocs. El primer és de millora de l’eficiència energètica mitjançant la renovació de la fusteria exterior de les façanes de l’edifici. L’àmbit de la intervenció suposa intervenir en una superfície aproximada de 310 m² de fusteries exteriors arribant al 100% del total de la superfície.

El bloc 2 tracta de la millora de la transmissió tèrmica de les façanes de l’edifici mitjançant la incorporació d’aïllant tèrmic i reducció del volum a climatitzar mitjançant la reducció de l’altura de corredors i zones comunes de l’edifici.

El tercer bloc suposa la millora del sistema de climatització i de la seua eficiència energètica, mitjançant la substitució de l’actual caldera de gas per un nou sistema de climatització d’alta eficiència.

Finalment, l’últim bloc, el número 4, planteja el reforç estructural de part del forjat de la planta primera.

Les actuacions es duran a terme mantenint els elements de protecció i ornamentació de l’edifici en les degudes condicions d’estabilitat, salubritat i adorn públic. És una intervenció que s’ajusta plenament a les actuacions previstes en la fitxa del catàleg.