Home Alcoi L’IES Andreu Sempere denúncia retards en la posada en marxa de les...

L’IES Andreu Sempere denúncia retards en la posada en marxa de les obres del Pla Edificant al centre

1014
0
SHARE

La comunitat educativa de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi comença a impacientar-se. Els anuncis sobre la futura remodelació del centre educatiu es succeeixen però sense cap certesa, segons denuncien en un comunicat. A hores d’ara, i a pocs dies de l’inici de la matriculació d’ESO i Batxillerat per al curs vinent, encara no s’ha licitat l’obra, a l’espera de decidir on es reubicarà l’alumnat al 2020/2021. Es preveu que l’obra durarà 14 mesos i s’havia anunciat que començaria a executar-se en acabar les classes, al mes de juliol de 2021.

“Les mares i els pares del centre, però també els del futur alumnat, necessiten saber on acudiran les seues filles i fills i si comptaran amb transport escolar gratuït” -si han d’anar fora del barri-, resa el comunicat. L’accessibilitat i la llunyania és una qüestió fonamental a l’hora de triar centre. “Parlem de més de 400 joves que han de desplaçar-se a diari per la ciutat. De la mateixa manera, el professorat vol conèixer a quines instal·lacions desenvoluparà la seua tasca i si tindrà els mitjans que requereix un ensenyament de qualitat”, continue el text.

Durant tot aquest temps d’espera, afirmen, “l’equip directiu ha fet totes les gestions que li s’han demanat, i encara més, per tal d’agilitzar el procés i facilitar la tasca a l’administració local i autonòmica. Però ens trobem, exactament a tres setmanes de la matriculació, sense cap resposta definitiva”.

No es tracta d’un procés que haja sigut fàcil. Només cal donar-li una ullada a l’hemeroteca per comprovar que les necessitats s’arrosseguen des del segle passat (1999); que el primer projecte va ser aprovat al 2009; que l’aprovació definitiva de la remodelació integral data del 2018, que el projecte definitiu està redactat des del Nadal i que serà insuficient -ha quedat fora el gimnàs i el pati- i requerirà d’una segona intervenció.

Per últim, la comunitat educativa del centre adverteix que, de cap manera, podria entendre’s un nou aplaçament dels terminis i insta les administració a solucionar immediatament els entrebancs burocràtics.