Home Alcoi El plenari de maig, abandonat pel PP, aprova amb el vot de...

El plenari de maig, abandonat pel PP, aprova amb el vot de l’ex de Ciutadans Marcos Martínez el retorn de la zona blava a Alcoi

607
0
SHARE

A finals de la passada legislatura, el govern municipal del PSPV a la ciutat d’Alcoi proposava l’eliminació de la conegida com a ‘zona blava’ a la capital de l’Alcoià. Aquesta àrea, implantada a bona part de les ciutats d’un relatiu tamany, permet recaptar diners al Consistori, provinents dels conductors que aparquen dins d’eixes zones d’aparcament. Una mesura que, uns 3 anys després, tornarà a algunes localitzacions del Centre de la ciutat dels ponts.

Serà concretament a la Placeta Les Eres, on l’Ajuntament vol començar a regular l’aparcament, limitant-lo a unes 2 hores màxim per vehicle. Una mesura que arriba en ple procés de peatonalització del Casc Antic alcoià i que busca impedir que un mateix vehicle ocupe una plaça d’aparcament per temps indefinit. L’aprovació ha sigut possible gràcies al vot favorable de Marcos Martínez, ex regidor de Ciutadans que ha abandonat la formació però no la seua acta com a edil. Un fet que li ha vagut la qualificació de ‘trànsfuga’ per part de la formació taronja.

El plenari no només ha tingut el moment de tensió de la zona blava, a la que s’ha oposat l’oposició en bloc a excepció del regidor No Adscrit. El Partit Popular (PP) també ha protagonitzat un dels enfrontaments amb l’equip de govern a causa de la campanya ‘Viure al Centre’. La guanyadora del concurs, segons el PSPV, hauria rebut presions dels populars per a criticar el procés que va guanyar. Una afirmació que els conservadors han negat, acusant per la seua banda a Francés i el seu equip de coaccionar-los per a retirar preguntes de l’ordre del dia.

Per primera vegada en molt temps, l’Alcalde d’Alcoi ha fet ús del seu vot de qualitat per a dur endavant l’aprovació del la creció de la ‘zona blava’, un recurs no massa habitual en la política local.