Home Cocentaina L’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i l’FSMCV concedeixen ajudes a 40 entitats...

L’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i l’FSMCV concedeixen ajudes a 40 entitats valencianes entre les que es troba el cantautor contestà Andreu Valor

187
0
SHARE

L’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han anunciat les entitats beneficiàries de la convocatòria ‘Ajudes a la música valenciana per a mitigar l’impacte de la crisi sanitària de la COVID-19’, una iniciativa que ha disposat d’una dotació econòmica de 90.000 euros destinats a societats musicals, centres educatius, empreses o emprenedors relacionats amb l’activitat musical i formacions musicals de caràcter professional de la Comunitat Valenciana.

Aquesta línia d’ajudes forma part del programa ‘CaixaBank escolta València’ i és una de les novetats d’aquest programa d’impuls a la música valenciana per a l’any 2021, que ha sigut adaptat amb la finalitat d’atendre la greu situació econòmica per la qual travessa el sector musical de la Comunitat Valenciana com a conseqüència directa de la pandèmia.

De les vora 200 sol·licituds rebudes, la comissió mixta constituïda per les tres entitats que integren el programa ‘CaixaBank escolta València’ ha resolt concedir les 40 ajudes convocades, distribuïdes en quatre categories: ‘Ajudes a les empreses i als emprenedors/ores relacionats amb l’activitat musical a la Comunitat Valenciana’; ‘Ajudes a les formacions musicals de caràcter professional’; ‘Ajudes als centres educatius que desenvolupen innovacions per a mantindre la qualitat educativa i impulsen projectes d’igualtat i inclusió social en els temps de la COVID-19’; i ‘Ajudes a les societats musicals que hagen desenvolupat plans de contingència per a mitigar els riscos de la COVID-19’.

Per a la presidenta de l’FSMCV, Daniela González, “l’acollida d’aquesta iniciativa posa de manifest que es tracta d’una línia d’ajudes necessària, que hem implementat conscients de la difícil realitat per la qual travessen les nostres entitats com a conseqüència de la pandèmia, de la qual aquest és un dels sectors culturals més afectats, i per això, confiem en què puga ajudar en la mesura que siga possible, a pal·liar aquesta situació”.

Per al director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, “aquesta convocatòria ens fa estar més prop encara del sector de la música valenciana i de totes les entitats que el representen i el fan més gran. En temps com aquests, ‘CaixaBank escolta València’ no pot quedar-se ignorant les dificultats que travessen.” Així mateix ha afegit que “es tracta d’una convocatòria única que ens permet arribar a un gran nombre d’empreses, escoles, músics i societats musicals de tota la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha mostrat la seua satisfacció per la bona acollida d’aquesta línia d’ajudes, “per a l’Institut Valencià de Cultura és fonamental donar suport al sector musical i aquest és un puntal vertebrador de totes les nostres actuacions. Aquesta línia d’ajudes continua treballant en aquesta línia i és un reforç més que se suma per a contribuir que la indústria musical puga continuar funcionant i creant amb un poc més de tranquil·litat”.

Modalitats d’ajudes i beneficiaris

‘Ajudes a les empreses i als emprenedors/ores relacionats amb l’activitat musical a la Comunitat Valenciana’. Destinades a entitats amb una trajectòria professional de rellevància relacionada amb els diferents àmbits de la música, a les quals la crisi sanitària de la COVID-19 haja impedit el funcionament ordinari d’aquestes. Cada una de les beneficiàries rebrà una ajuda econòmica de 5.000 euros.

· EL COR DE LA COSTERA, S.L.U.

· HADA MUSICA S.L.

· FRANCESC DOMENECH ROSELL

· HONIBA, S.A.

· CONSOLAT DE MAR, S.L.

‘Ajudes a les formacions musicals de caràcter professional’. Un total de cinc formacions instrumentals o vocals de caràcter professional, d’un mínim de tres components i una trajectòria professional de rellevància, a les quals la crisi sanitària de la COVID-19 haja impedit el funcionament ordinari de l’agrupació. Cada una de les beneficiàries rebrà una ajuda econòmica de 5.000 euros.

· HARMONIA DEL PARNÀS

· ANDREU VALOR

· SPANISH BRASS

· CAPELLA DE MINISTRERS

· AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ

‘Ajudes als centres educatius que desenvolupen innovacions per a mantindre la qualitat educativa i impulsen projectes d’igualtat i inclusió social en els temps de la COVID-19’. En aquesta modalitat es reconeix l’esforç realitzat per un total de deu centres educatius valencians, de titularitat pública o privada, d’ensenyaments reglats o no, que hagen desenvolupat plans de contingència per a mitigar els riscos de la COVID-19, com entre altres, la continuació de l’activitat lectiva per mitjans telemàtics, inversions i adquisició de recursos extraordinaris, activitats de formació del professorat per a adaptar-se a la nova situació, esforços per a evitar les desigualtats provocades per la pandèmia, iniciatives que hagen fomentat la inclusió social, projectes d’igualtat, etc. Cada una de les beneficiàries rebrà una ajuda econòmica de 2.000 euros.

· ESCOLA DE MÚSICA DE BENIFARAIG

· ESCOLA DE MÚSICA MANUEL LATTUR DE DÉNIA

· ESCOLA DE MÚSICA DEL C.A.M. DE MONCADA

· ESCOLA S.A.M. EL VALLE DE CÀRCER

· ESCOLA DE MÚSICA DE LA SOCIETAT MUSICAL DE BENIRREDRÀ

· ESCOLA DE MÚSICA DE L’ATENEU MUSICAL SCHOLA CANTORUM DE LA VALL D’UIXÒ

· ESCOLA DE MÚSICA LIRA REALENSE DE REAL

· ESCOLA DE MÚSICA LA PRIMITIVA DE RAFELBUNYOL

· ESCUELA UNIÓN MUSICAL LA ARTÍSTICA DE NOVELDA

· ESCOLA EN TEMPS REAL DE LA UNIÓ MUSICAL VALLDUXENSE

‘Ajudes a les societats musicals que hagen desenvolupat plans de contingència per a mitigar els riscos de la COVID-19’. Aquesta modalitat reconeix un total de 20 societats musicals que hagen implantat plans de contingència per a mitigar els riscos de contagi de la COVID-19, i hagen demostrat els esforços de qualsevol índole per a mantindre l’activitat musical, el funcionament de les agrupacions i la vida associativa musical de l’entitat, respectant sempre les mesures establides per les autoritats sanitàries. Cada una de les beneficiàries rebrà una ajuda econòmica de 1.000 euros.

· ATENEO MUSICAL DE CULLERA

· UNIÓ ARTÍSTICA MUSICAL DE MONTROI

· SOCIETAT MUSICAL L’ARTESANA DE CATARROJA

· SOCIETAT ATENEU MUSICAL DEL PORT DE VALÈNCIA

· SOCIETAT MUSICAL LA LIRA CASTELLONERA DE CASTELLÓ

· UNIÓ MUSICAL D’ALAQUÀS

· SOCIETAT MUSICAL L’OM DE PICASSENT

· CENTRO INSTRUCTIVO MUSICAL LA ARMÓNICA DE BUÑOL

· UNIÓN MUSICAL Y CULTURAL DE ALTURA

· SOCIEDAD MUSICAL “LA PAZ” DE SANT JOAN D’ALACANT

· UNIÓN LÍRICA ORCELITANA DE ORIHUELA

· SOCIETAT MUSICAL SANTA CECÍLIA DE CAMP DE MIRRA

· UNIÓ MUSICAL I ARTÍSTICA DE SAX

· AC AMICS DE LA MÚSICA DE SANT JOAN DE MORÓ

· SOCIETAT MUSICAL SANTA CECÍLIA DE LA JANA

· SOCIEDAD MUSICAL “LA AMISTAD” DE VILLAFRANQUEZA

· UNIÓ MUSICAL DE TRAIGUERA

· SOCIEDAD UNIÓN LÍRICA PINOSENSE DE PINOSO

· SOCIEDAD MUSICAL SANTA CECILIA DE CHELVA

· SOCIEDAD MUSICAL AYORENSE DE AYORA