Home Alcoià L’interior alacantí crea ocupació en juny, però a menor ritme que a...

L’interior alacantí crea ocupació en juny, però a menor ritme que a destinacions amb major càrrega per als serveis

670
0
SHARE

L’arribada de la temporada estival sòl coincidir a nivell nacional amb una notable millora en les dades de contractació. La posada en marxa de l’engranatge del sector serveis per a rebre als visitants que acudeixen a passar les seues vacances a terres espanyoles comporta moltes contractacions. Part d’elles es centren en el sector hostaler, que tot i tindre contractes moltes vegades precaris, sòl ajudar a davallar les xifres de l’atur. A la muntanya alacantina, una zona amb més càrrega per al sector secundari que per al terciari, les dades no han sigut tan bones.

Durant el mes de juny, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han davallat les llistes de l’atur en solament 18 persones. Una davallada molt inferior a la que s’ha donat a altres zones més depenents del turisme, on la millora de les dades ha sigut molt més notable. De fet, l’actualització de les dades de l’atur en el sisè mes de l’any ha sigut de les millors de la sèrie històrica. Ara bé, és una situació que ve derivada de les menors restriccions front a la Covid19, que estan generant majr volum econòmic en hostaleria i serveis.

Per sectors, de nou ha sigut la indústria el que ha tirat de les contratacions a l’interior alacantí. És, de fet, l’únic sector productiu que no destrueix ocupació en juny, cosa que sí han fet la resta, inclosos els serveis. Per localitats, la ciutat d’Alcoi és on més ha caigut la xifra d’aturats gràcies a que 50 persones han deixat d’estar desocupades. La segueixen Cocentaina amb 26 parats menys, Onil amb 8 i l’Alqueria d’Asnar amb 5 menys. En el costat contrari estan Muro, que compta ara amb 20 persones aturades més que en maig, Castalla amb 8 més, i Banyeres amb 7.

Amb aquestes dades, juliol comença amb un total de 11.646 persones aturades a la muntanya alacantina. La major part d’elles -per damunt del 60%- són dones, posant de manifest els desequilibris entre sexes en el món laboral de la zona. També es revelen les dificultats per a trobar treball amb que es troben les persones majors de 44 anys.