Home Alcoià L’interior alacantí no registra morts per Covid19 durant la setmana però sí...

L’interior alacantí no registra morts per Covid19 durant la setmana però sí un repunt de contagis

0
SHARE

Les dades de seguiment del coronavirus a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han deixat una notícia bona i altra roina per a acabar la present setmana. La bona és que no hi ha hagut que lamentar víctimes mortals de la pandèmia entre dilluns i divendres. La negativa és que aquest divendres s’ha quasi triplicat la xifra de nous contagis per coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi, passant dels 5 habituals en les darreres setmanes als 13 d’aquesta jornada.

Una de calç i altra d’arena. És el que han rebut les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla respecte als indicadors de seguiment de la pandèmia de coronavirus. Des de ja fa setmanes, les dades es mantenen estables, especialment la de morts pel coronavirus. És una de les conseqüències del control dels dos brots registrats a les residències Domus Vi d’Alcoi i a la d’Onil. Tot i que la mortalitat pareix haver-se aturat en sec en elles, en el primer cas existeixen assimptomàtics entre el personal, segons la família. Entre les dos concentren 4 de cada 5 víctimes a la muntanya.

La present setmana ha estat caracteritzada per l’equilibri en les dades, tant les de contagis com les de noves víctimes. Mentre el primer indicador ha estabilitzat el seu creixement, el segon porta des de finals de la passada setmana sense créixer. I tot després de vora 2 setmanes transcorregudes des de l’entrada de les comarques en la Fase I del desconfinament. Però la situació ha experimentat certes novetats, tant positives com negatives, en la jornada de divendres 22 de maig a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

La dada positiva és que no hi ha hagut que lamentar víctimes del virus al llarg de tota la setmana, pel que la xifra global continua estancada en les 115 persones mortes –més de 90 d’elles a les dos residències esmentades-. Aquestes dades segueixen la línia que es registra a tota la Comunitat Valenciana, on s’ha passat de 4 morts per Covid19 aquest dijous a únicament una en la jornada de divendres. Tot i això, el Departament de Salut d’Alcoi segueix registrant la segona major xifra de morts de tota la regió, només per darrere del principals departament valencià: el de l’Hospital General de la capital regional, que suma 128 víctimes.

La notícia negativa és l’evolució dels nous contagis a l’interior alacantí. La seua xifra, estancada en una mitjana de 5 nous casos per dia durant les darreres setmanes, s’ha vist augmentada aquest divendres amb 13 nous contagis registrats. Una dada que pràcticament triplica la taxa d’increment de les darreres setmanes, tot i que podria tractar-se d’un fet puntual. Des de l’inici de la crisi son 529 les persones que han donat positiu per coronavirus al departament de la muntanya alacantina.

A pesar de que cap ubicació de la Comunitat entrarà en fase 2 abans de l’1 de juny, el fet de poder acudir a bars i restaurants i la major mobilitat poden provocar creixements en la incidència del virus. Per això, des de dijous 21 existeix l’obligació de portar mascareta en tots aquells llocs on no es puga garantir una distància mínima de seguretat interpersonal de 2 metres.